![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Hayatın İçinden Kategorisinde ve 10 Parmak 10 Marifet Forumunda Bulunan Eski Cd'den Çerçeve Yapımı... Konusunu Görüntülemektesiniz. Sizlere eski, kullanılmayan ya da bozuk CD ve DVD'lerinizi çok güzel ve pratik bir şekilde değerlendirmeniz için müthiş bir tarif sunuyoruz. Bu tarifle hem eski CD ve DVD'lerinizin kapladığı alanları ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
![]() Sizlere eski, kullanılmayan ya da bozuk CD ve DVD'lerinizi çok güzel ve pratik bir şekilde değerlendirmeniz için müthiş bir tarif sunuyoruz. Bu tarifle hem eski CD ve DVD'lerinizin kapladığı alanları boşaltmış olacak, hem de eşi benzeri olmayan çerçeveler elde etmiş olacaksınız. Hazırsanız malzemeleri toplamaya başlayın. Adım 1: Malzemeler Bu proje için gerekli olacak malzemeler şöyle; - 6-7 adet eski, bozuk CD ya da DVD - Uzun kısa şerit şeklinde mıknatıslar - Maket bıçağı - Güçlü bir yapıştırıcı (Japon yapıştırıcısı gibi) - 30cm2lik cetvel - İşaretleyici kalem - İsteğe bağlı: Yüzeyinin hasar görmemesi için kesim tahtası Adım 2: CD'yi Ölçme CD'lerinizden birini resim boyutunuzuca göre ölçün. Bunun için resmi CD'nin ortasına koyun ve cetvel yardımıyla, resimlerdeki gibi, etrafını işaretleyici kalem ile çizin. Çizgi çekerken CD'nin kenarlarından 2.5cm boşluk bırakın, yani o kısımların üzerini çizmeyin. Adım 3: Resim Bölmesi Oluşturma Sıra eğlenceli kısma geldi. Maket bıçağı ile çizmiş olduğunuz dikdörtgeni/kareyi kesin. Kesme işlemi sırasında yüzeyin çizilmemesi için alta kalın tahta bir cisim koymanız tavsiye edilir. Şu ana kadar yapmış olduğunuz işlemi 2-3 CD'de de uygulayın. Hatta CD'leri soyarsanız, daha sonra ortalarını kesip üstüste koyduğunuz farklı renkler yaratacaklardır. CD'leri birbiri üzerine yapıştırırken güçlü ve dayanıklı bir yapıştırıcı kullanın. MAKET BIÇAĞI TEHLİKELİ BİR GEREÇTİR. SON DERECE DİKKATLİ OLMANIZ ÖNEMLE TAVSİYE EDİLİR! Adım 4: CD'nin İçerisine Mıknatıs Yerleştirme En yorucu ve zor kısmı bitirmiş olduk. Şimdi mıknatıs şeritlerini, CD'leri birbirine yapıştırarak olturduğunuz çerçevenin arka kısmına yerleştirerek yapıştırın. Mıknatısların kullanmayacağınız tarafa yapıştırılmış olduğundan emin olun. Mıknatısların ne kadar ve nasıl yerleştirileceğini resimlere bakarak görebilirsiniz. Adım 5: Çerçeve Tabanına Mıknatıs Yerleştirme Artık tek yapmanız gereken en arkaya gelecek (kesilmemiş) CD'nin arkasına birkaç mıknatıs yapıştırmak. Bunun için bir adet yukarıya, bir adet aşağıya mıknatıs yapıştırmak yeterli olacaktır. Yapıştırıcının kurumasını bekleyin. Adım 6: Resmi Yerleştirme Yapıştırıcı kuruduktan sonra CD çerçevenizin içine dilediğiniz resmi yerleştirin. Artık çerçevenizi metal bir yüzeyin üzerine koyarak eserinizle gurur duyabilirsiniz. Güle güle kullanın! |
| Bu Mesaj İçin 2 Üye dü$pérésT İsimli Üyeye Teşekkür Etti.. | ||
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |