![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Resim Galerisi Kategorisinde ve Anime Sanatı & Çizgi Film Karakterleri Forumunda Bulunan Anime Çizim Teknikleri Konusunu Görüntülemektesiniz. Anime Karakterlerinin Yüzlerindeki Duygu İfadeleri Anime karakterlerinin yüz ifadelerini değiştirmek zor değildir. Her bir duygu için hangi tekniği uygulamanız gerektiğini bilmeniz yardımcı olacaktır. Bu bölüm sizlere yüzü ve yüzün değişik ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Anime Karakterlerinin Yüzlerindeki Duygu İfadeleri Anime karakterlerinin yüz ifadelerini değiştirmek zor değildir. Her bir duygu için hangi tekniği uygulamanız gerektiğini bilmeniz yardımcı olacaktır. Bu bölüm sizlere yüzü ve yüzün değişik kısımlarının birlikte çalışarak nasıl farklı ifadelere taşıdığını anlatmaya çalışacak. İlk olarak öğrenmeniz gereken, yapmak istediğiniz bakışı, yüzdeki hangi kısımları değiştirerek başarabileceğinizdir. Bunu yapabilirseniz, karakterinize istediğiniz duyguyu ifade ettirebilirsiniz.![]() ![]() ![]() *Resmi dikkatlice incelerseniz kızgınlığın altında ki hayal kırıklığına benzer bir üzüntüyü görebilirsiniz. ![]() Bu adamın(!) neyi ifade ettiği apaçık bir şekilde belli, yalnızca bağırmıyor.^_~ Kızgın insanları bağırmadan da çizebilirsiniz. Bu resimde kaşlar gözlere oldukça yakındır ve aşağı doğru keskince açılıdır. Gözler iyice darlaştırılmış ve iris oldukça küçük çizilmiştir. ![]() Bence, sanki yeni öğrendiği birşeylerin ilk şaşkınlığı henüz geçmek üzereyken, biri ya da bir şey için pek de hayırlı olmayan, biraz kızgınca bir şeyler planlar gibi...? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir..tarafından hazırlanıp, LORA tarafından tercüme edilmiştir. |
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Anime Tarzı Ağız ve Burun Çizimleri Anime tarzı burun ve ağız çizimi, diğerlerinde olduğu gibi adım adım çizim aşamaları anlatılarak gösterilmemiştir. Burada kullanmanız için bazı örnekler var. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bölümde de farklı stillerde ağız ve burun örnekleri var. Bunların bazıları her iki cins içinde kullanılabilir. Bazı stillerde ağızları sadece ince düz bir çizgi ile belirlerken, bazılarında çok daha fazla detay yapılmıştır. Anime ağızları, karakter bağırıp haykırmadığı sürece sıklıkla geniş yapılmazlar, diğer organlara göre daha küçük tutulurlar. Burunlar çok değişiklerdir. bazıları acayipleştirilerek çizilirler, bazıları tek bir gölge ile belirlenir ve bazılarını belirlemek için sadece burun deliklerini görebilmeniz yeterli olur. Dişi karakterlerin burunları küçük olurken erkek karakterlerin burunları daha uzun ve köşelidirler. ![]() Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir..tarafından hazırlanıp, LORA tarafından tercüme edilmiştir. |
| F L y Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
Şeb-i İfrad (09-28-2011) | ||
|
#3 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Anime Tarzı Baş ve Yüz Çizimi Bu bölümde size çeşitli açılardan temel anime baş ve yüzlerinin nasıl çizildiğini göstereceğiz. Buradaki yüzler standart, dişi karakterlerin yüzleri olsa da size gösterilen oranlar istediğiniz her karakter tipine uygun olarak ayarlanabilir. Önden Görünüş 1. Adım 2. Adım 3. Adım 4. Adım 5. Adım 3/4 Görünüş 1. Adım 2. Adım 3. Adım 4. Adım 5. Adım ![]() Burada da çeşitli açılarda çizilmiş kafa örnekleri var. Her birinin çizimine temel daire ve rehber bordürler ile başlanır. (Kafanın profilden çiziminde ağız ve burnun yerleştirilmesini, ağız ve burun çizimi bölümünde inceleyebilirsiniz.) Bu yüzlerdeki oranlar mükemmel olmayabilirler çünkü sadece çeşitli açılardan çizime örnek olması için hazırlanmışlar. ![]() Tabiki de karakter tiplerinin çoğu temel anime kızlarından farklıdır. Burada da küçük bir iki örnek ile farklı oranlarda organların yerleştirilmesini görüp, inceleyebilirsiniz. Temel daire ve küre yine var ama organların oranlarını, rehber bordürlerin böldüğü parçaları uzatarak ya da kısaltarak ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak, sol üstteki resimde yüzün alt kısmı daha uzun, ince ve çene daha dar açılı, gözler daha kısık, dar. Sağ üstteki resimdeki yüzün alt kısmı daha küçük ve gözler kocaman. Erkek karakter yüzleri daha uzun ve açılı, köşeli, dişilerin yüzleri de daha küçük ve yuvarlak hatlı olma eğilimindedirler. Çocukların yüzleri, erkek ya da dişi olması fark etmeksizin, küçük ve yuvarlak hatlı olur. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir..tarafından hazırlanıp, LORA tarafından tercüme edilmiştir |
|
#4 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Anime Tarzı Elbise, Takı ve Süs Eşyaları Basit Kıvrımlar ![]() Kumaş veya kıyafet çizimlerinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta kumaşın hangi yöne doğru olduğudur. Kıvrımlar kumaşın gevşeyip gerildiği yerlerde oluşmaktadır. Kumaşı nasıl hareket ettireceğinize karar verirseniz, kalan kısım kolaylaşır. Karakteri kıyafetin öne çıkaracağını hiç bir zaman unutmayın. Gösterilen örneklerdeki harekete dikkat edin. Sol yukarıdaki iki örnekte kumaş yer çekiminden dolayı aşağıya çekilmektedir. Bu tür kıvrımlar bol kıyafetlerde (uzun etek pelerin gbi) kullanılır. Sol aşağıdaki ve sağ yukarıdaki örneklerde kumaş yerçekimiyle aşağıya çekilmemiştir. Ancak sola doğru sıkılaşmıştır.(muhtemelen kumaşın altındaki koldan dolayı) kumaş sıkılaştıkça dikeyden çok yataylaşmaktadır. Bunun yanında kumaşın bazen üst üste geldiğine dikkat edin. Bu genelde birleşme yerlerinde veya bol kıyafetlerin sıkılaştığı yerlerde görülür. Sol aşağıdaki örnek hareketsiz duran ancak çeşitli yönlere çekilmiş bir örnektir. Kumaşın kıvrımlarının kumaşın çekildiği yönlere devam etmesine dikkat ediniz. Burada baş ve elbise kolu üzerine birkaç örnek görebilirsiniz. Buradaki en önemli şey, elbise kollarının ortasındaki kıvrımların şekilleridir. Yanda temel kıvrım şekilleri üzerine birkaç örnek göreceksiniz. Sol taraftaki kıyafet yer çekimi ile aşağıya , rüzgar ya da hareket ile de sağa çekilmiş durumdadır... Soldaki diğer uzun ve dar parça yukarı doğru bir araya gelmiştir. Çizimlerinize daha çok biçim kazandırmak için gölgeyi kullanmayı unutmayın. Genel olarak kıvrımlar üzerinde ya da gölge oluşacağını düşündüğünüz yerlerde gölge kullanılır. Gölgeleme, kumaşlardaki kıvrımları görmenizde yardımcı olacaktır. Ben bazen kumaş kaplamaları ya da sandelyenin üzerine asılmış havluyu gölgelemede gelişmek ve kıyafet gölgelerini daha iyi hissetmek için kullanıyorum. ![]() Çeşitli Giysiler Özel Giyim Tarzları Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir..tarafından hazırlanıp, Pucca tarafından tercüme edilmiştir. |
|
#5 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Anime Tarzı Göğüs Çizimleri Bölüm 1 Üzerinde düşünmeniz gereken önemli şeylerden birisi nesnenizin doğal görünmesini sağlamaktır. Bir arkadaşımın yaptığı gibi bir bayan vücudunu silikon eklenmemiş şekilde göstererek de çekici bir biçimde çizebilirsiniz. İnsanların göğüs çizerken karşılaştıkları ana problemler göğsün şekli ve yeridir. Birçok artist (amatörlerin yanında profesyoneller de) göğsü nesnenin göğüs kafesine monte edilmiş balonlar gibi yapıyorlar. Bu pek de doğal bir görüntü değil. Eğer fanzinlerdeki tipleri incelerseniz, göğüslerin balonlardan daha çok yarım küre gibi yada ters çevrilmiş fincanlar şeklinde olduklarını görürsünüz. Şimdi duruşu not edin. Soldaki gibi nesnenizin vücudunun merkezinden aşağıya doğru inen merkezi bir hat hayal edin. Göğüsler merkez çizgisinden 45 derecelik bir açı yapar ve kırmızı çaprazlarla gösterildiği gibi göğüs kafesinin yarısına kadar uzanırlar. Göğüsleri çok bitişik, çok ayrık ya da göğüs kafesinden daha da yukarıda çizmemeye dikkat edin, bunlar sıkça yapılan hatalardır. Yandaki örneklerde de görebileceğiniz gibi, 45 derecelik temel kural yeri her çeşit pozisyonda uyum sağlayacaktır. Bölüm 2 Bölüm 3 Bölüm 4 Bölüm 5 Bölüm 6 Üst gövdeyi çok dar yapmayın. Sağ göğsün en tepe kısmının nasıl dairenin içine doğru bükülmediğine dikkat edin. Göğüslerin tam bir küre olmadığını hatırlayın. Göğüsler omuz kaslarına bağlıdırlar. |
| F L y Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
bfkacar (09-11-2011) | ||
| Etiketler |
| anime, cizim-teknikleri, teknik |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |