![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Yok Olmak Anıdır Şimdi - Duygularımız ve Biz Kategorisinde ve Aşk Forumunda Bulunan Barış Cem Kaya - Bir Şehre Özlem Düşen'de.. Konusunu Görüntülemektesiniz. Atak Çıkmazı Numara Sekiz, Tam karşısı büyüdüğüm sokak Unutulur gibi değil Vahide teyzenin evi. Dile kolay yedi yılda orada oturmuştuk. On-dört bayram eder Senin hesabınla benim annem Zor zanaat fanisinde ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Atak Çıkmazı Numara Sekiz, Tam karşısı büyüdüğüm sokak Unutulur gibi değil Vahide teyzenin evi. Dile kolay yedi yılda orada oturmuştuk. On-dört bayram eder Senin hesabınla benim annem Zor zanaat fanisinde dünya’nın kiracı olmak. Öyle ya on-dört sene, Yirmi sekiz bayram sığınmak üç göz oda’ya, Atak Çıkmazı Numara Sekiz, Tam karşısı büyüttüğün sokak.. Şehrin merkezi diyordun buralara, Şehrin merkezi. Çok uzaklarda olmamalı mesela. İnsanın bir arayanı, Bir soranı olmalı arada. Seslenince iki sokak ötede olmalı eş,dost, Hele de akraba. Çok uzaklar da olmamalı mesela. Uzak değil, Demirli ganne’nin yukarısı; Buğday arasası Kastel’de denir ona biliyorsun İşte ötede Nam-ı diğer almacı pazarı Ne vakit yol alsak bakırcıların sokağına Gözüm hep kastel’in levhasında İlk orda düşmüştü aklıma “Bir gün Allah için ne yaptığım” Öyle ya akıyordu çeşme Allah için, Bir sebil sedası işitilir Allah içn, Sebülillah, Haspetelillah Hasan, Hüseyin efendimizin Ruh-u ervahı için Güzel şerbettir Meyan Allah için.. İç kardeşi iç, Sürahiye de doldur sebil bu, Allah için.. Kahve kuskunu da söylemesen anlayacağım yok. Eh malum deli oğlunda kahve kokusu alacak burun yok. Şırası, Şerbeti, kuruluğu da bir d Antep peyniri. Tattırmadan bırakmaz, İlle de sunmalı bir parça, Zaten esnafına diyecek laf yok.. Yok canım annem yok, Şu dünya da hoş bir sada’dan ötesi yok.. Karagöz’e çıkmasak diyorum. Beyoğlu’na benziyor bu cadde. Daha ilk bakışta gözü kararıyor insanın. Ki görmemiştim biliyorsun daha o zamanlar Beyoğlu’nu. Sevememiştim ya, Varmış bir sebebi. Gözü kara adamlar yok oralarda. Gözü kararmış meretlerin. İçime doğmuş işte, Meğer merhametsizlik içine doğarmış yiğitlerin. Ne ihtiyacı vardı ki bu kokuşmuş sokaklara Anetp’in. Sevmedim, sevemedim; İçime doğmuş işte; Meğer nedametsizlik içine doğarmış yiğitlerin.. Bu kokuyu tanırım işte benim annem Şurası Tahmis kıraathanesi. Ağzı pütür pütür oluyor adamın ilk içişte, İnsanı insana davet ediyor menggiç kahvesi. Rahmetli dede’min uğrak yeriymiş Uğrayanı çok Bey’i / beyzadesi / pehlivanı / efendisi Laf alınır, laf satılır burada Üstüne alınmaca yok ama Bir de keder demlenir Dumanı çeker alır seni Meşhurmuş tömbekisi Kepenkler açıldığında Bil ki saat sabah’ın beşi Nesi güzel kıraathane işte diyeceksin Öyle deme benim annem Tahmis öncesi ilk uğrak yer İki sokak arkası; Dua Kubbesi Gök kapalıyken daha, Eller açılır sema’ya,yaşlısı, pir-i fanisi ve de genci Şurası işte Tahmis kıraathanesi İki sokak arkası Dua Kubbesi.. Geç oldu biliyorum canım Annem Bir selâm vermeden geçilmez Şeyh Fethullah’a Gönül koymasa bari Bir Fatiha miktarı kalsak şurada Buradan görünmüyor, Arka tarafta kalır ders aldığım o küçük oda. Çok özlenmişliğim var, En çok ta ikindisi. Söz arada gelirim, Hâl/ hatır bizimkisi. Bilesin ki, Bu şehri özler bir adam Burası Eyüpsultan Günlerden özlem, Mevsimlerden Anne’m. Ellerim memleket kokan Diyeceksin ki koku almazdı bu deli oğlan Öyle olmuyormuş Ana kokusu bu Burun değil, Ciğermiş asıl kokuyu alan.. |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |