![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Radyocular Kategorisinde ve Bedirhan Gökçe Forumunda Bulunan İstanbul Dedimde Seni Hatırladım – Ümit Yaşar OĞUZCAN & İstanbul Türküsü – Orhan Veli KANIK Konusunu Görüntülemektesiniz. İşte İstanbul yorgun şehir işte canından bezmiş boğaz vapurları kederli tramvaylar ve Galata Kö pr üsü’nden telaşlı insanlar geçmektedir bir gizli sevinç mahzun gözbebeklerimde eriyen bir sükun kaldırımlarda adım adım ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| İşte İstanbul yorgun şehir işte canından bezmiş boğaz vapurları kederli tramvaylar ve Galata Köprüsü’nden telaşlı insanlar geçmektedir bir gizli sevinç mahzun gözbebeklerimde eriyen bir sükun kaldırımlarda adım adım işte İstanbul İstanbul dedim de seni hatırladım. Balıkçı tepsilerinde gümüş balıkları tekir,barbunya,canım uskumru,levrek işte İstanbul kulaklarımda bir derin uğultu hiç bitmeyecek karşıda kızkulesi gözleri yaşlı bir kadın gibi ve minareler çaresizliğimizi haykırmakta Allah’a caddelerinde başım dönüyordu gecelerinde ağladım İstanbul,o büyük şehir o mahzun şehir İstanbul dedim de seni hatırladım. Boğaz içinden bir vapur geçer benim aklımdan senin gözlerin geçiyordu -Bebek, dediler indim nereye baksam denizdi mavi mavi bir hüzündü ayaklarımın altında işte İstanbul Haliç, Çiçek Pasajı, Beyoğlu… Beyoğlu’nun daracık sokaklarında seni aradım. İçim ürpertilerle dolu,amansız korkularla İstanbul dedim de seni hatırladım. Ümit Yaşar OĞUZCAN İSTANBUL TÜRKÜSÜ İstanbul’da Boğaziçi’nde Bir fakir Orhan Veliyim, Veli’nin oğluyum, Tarifsiz kederler içinde. Rumeli Hisarı’na oturmuşum; Oturmuşta bir türkü tutturmuşum: ‘İstanbul’un mermer taşları; Başıma da konuyor aman martı kuşları; Gözlerimden boşanır hicran yaşları; Edalım Senin yüzünden bu halim. İstanbul’un orta yeri sinema; Garipliğim, mahzunluğum duyurmayın anama; El konuşur, sevişirmiş; bana ne? Sevdalım Boynuna vebalim!’ İstanbul’da Boğaziçi’nde Bir fakir Orhan Veli; Eli’nin oğlu; Tarifsiz kederler içindeyim. Orhan Veli KANIK Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. | Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |