![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Radyocular Kategorisinde ve Bedirhan Gökçe Forumunda Bulunan Ses bayrağim türkçem Konusunu Görüntülemektesiniz. Bazen anlatmak istediklerinizi anlatmakta zorlanır, Bazen de nereden başlayacağınızı bilemezsiniz... ’Nerden nereye’ dediğiniz anlar vardır. ”Nerdeen nereye?..” Bu yazıyı Danimarka dönüşü, uçaktan yazıyorum mesela. Uçak-Danimarka-Laptop, Nerden nereyedir bu ... 7. ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Bazen anlatmak istediklerinizi anlatmakta zorlanır, Bazen de nereden başlayacağınızı bilemezsiniz... ’Nerden nereye’ dediğiniz anlar vardır. ”Nerdeen nereye?..” Bu yazıyı Danimarka dönüşü, uçaktan yazıyorum mesela. Uçak-Danimarka-Laptop, Nerden nereyedir bu ... 7. Türkçe Olimpiyatlarının Kuzey Avrupa ayağını sunmaktan geliyorum... Norveçli, İsveçli, Finlandiyalı, Danimarkalı, Belaruslu, Litvanyalı, Letonyalı çocukların Türkçe okuduklari şiirler, şarkılar ve türkülerden yani... Kopenhag’da sadece Kraliçe için açılan ve ilk defa bir yabancıya verilen muhteşem bir salondan, Türkiye’nin ileri gelen sanatçı, gazeteci ve yazarlarından oluşan yine muhteşem bir juri kadrosundan... Kuzey Avrupalı çocuklar, Kraliçe’nin salonu ve Türkçe, Nerden nereyedir bu... Sadece bir ülkeden bir çocuk kazanıp gitse de, Türkiye’ye finale gitmek için binlerce çocuk Türkçe öğreniyor; asıl muhteşem olan bu ... Dünyanın dört bir tarafından, yüzbinlerce Türkçe öğrenen çocuk yapar bu... Dilini öğrenen insan o ülkeye gitmek, oraları görmek, oranın insanı ile konuşmak ister. Özet olarak, bu çocukların elleriyle oluşacak yeni dünya ve fazla değil, 25-30 sene sonra bu çocukların sevgiyle büyüyen elleri olacak dünyanın dört bir tarafında... Nerden nereyedir bu... Şiir okuyan Afrikali; türkü söyleyen Avrupalı, horon tepen Amerikalı... ”Bir gün dünyanın konuşma dili, neden benim dilim olmasın?” Ve neden Iraklı çocukla Amerikalı çocukların ortak dili güzel Türkçem olmasın? Filistinli çocukla, İsrailli çocuk, neden bu halaya durmasın? Muhteşem bir umuttur bu... Tohumları gözlerimle gördüm, kulaklarımla duydum, ellerimle tuttum, İşte, nereden nereyedir bu... Danimarka Kopenhag’dan yazıyorum bu yazıyı... Aklıma 25 sene sonraki Rassmussen geldi; Güldüm... Hayal değil, gerçektir bu. Gördüm... Dalgalanan ses bayrağımdır bu. Duydum... ------------------- * Şiir Dinletileri ve Organizasyonlar İçin Menajer Hattı: 0 536 629 34 34 & 0 505 525 74 74 * Hafta içi her gün 23:00-01:00 arasında, BEDİRHAN GÖKÇE İLE ÜÇÜNCÜ SAYFA Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir..'de. * “Bedirhan Gökçe ile Şiir Gibi” her Cuma, CANLI YAYINLA Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| GMT +3 Saat: 03:59. | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa -
Forum - Mavi Kalemler - Desteklediklerimiz -
Kullanım sözleşmesi - Arşiv - Etiketler - RSS - Bize Yazin SEO by vBSEO 3.3.0 ©2009, Crawlability, Inc. Powered by vBulletin® Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd. | |