MavizeL mırr ve vızz (: Nice Mutlu Senelere
Go Back   www.MavizeL.com
Mavizel.com Özel...
Mavi Yürekler / Mavi Kalemler
Candan Ünal
Candan Ünal - Sen Beni Sev ki...

Candan Ünal - Sen Beni Sev ki...

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve  Candan Ünal Forumunda Bulunan  Candan Ünal - Sen Beni Sev ki... Konusunu Görüntülemektesiniz. Bugün sevgi konusunu ucundan kıyısından tırtıklamak istiyorum. İşin özü şuraya dayanabilir: Sen beni sev ki; ben kendimi seveyim! Biliyorum; duygularınıza tercüman olan ve romantik yazılarımı daha çok seviyorsunuz. Bunu yazının ...

sosyal paylasim linkleri
İçeriği Facebook ile paylaş
İçeriği Digg ile paylaş
İçeriği del.icio.us ile paylaş
İçeriği Google ile paylaş
İçeriği StumbleUpon ile paylaş
İçeriği Reddit ile paylaş
İçeriği Twitter ile paylaş
İçeriği technorati ile paylaş
İçeriği Simpy ile paylaş
İçeriği Newsvine ile paylaş
İçeriği netvibes ile paylaş
İçeriği myspace ile paylaş
İçeriği misterwong ile paylaş
İçeriği friendfeed ile paylaş
İçeriği blogmarks ile paylaş
İçeriği Blinklist ile paylaş
  #1 (Mesaj Linki)  
Alt 01-17-2011, 11:49
Funda isimli Kullanıcı Resmi (Avatar)
funda

Standart Candan Ünal - Sen Beni Sev ki...

Bugün sevgi konusunu ucundan kıyısından tırtıklamak istiyorum. İşin özü şuraya dayanabilir: Sen beni sev ki; ben kendimi seveyim!
Biliyorum; duygularınıza tercüman olan ve romantik yazılarımı daha çok seviyorsunuz. Bunu yazının altında bulunan oylama bölümünden ve forumlarda paylaşılan yazı sayısından anlıyorum. Gerçi forumlarda ve kendi sitelerinde yazıyı paylaşan ama altına adımı yazmayan, üstelik gelen tebrikleri de gülerek kabul edenlere ne kadar kırıldığım; hatta sinir olduğum konusu da var ancak onu başka bir yazıda anlatırım.
Ortak duygularda buluştuğumuz bir gerçek fakat şu soru aklımızı kurcalamalı: Neden sevilmek istiyoruz? Sevilmek ihtiyacının altında ne var?
Biri bizi sevdiğinde, kendimizi değerli hissediyoruz. Sevilmeye değer görüyoruz. Kendimizi güzel, yakışıklı, becerikli vs.. olarak algılıyoruz. Bu da, kendimizi daha çok sevmemize yol açıyor.
Özsaygımız ve öz sevgimiz, bizi seven kişi sayesinde yükseliyor. Güvenimiz artıyor. Daha iyi ve mutlu oluyoruz. Bu yüzden sevilmeye ihtiyacımız var.
Birinden hoşlandığımızda, dillenmeyen bir pazarlığa başlıyoruz. Seni severim, sen de beni seversen! Sen beni severek, benim kendimi daha çok sevmeme hizmet edeceksin!
Bu durum işin bir boyutu! Diğer taraftan nasıl sevdiğimizi de irdelememiz gerekiyor? Biz sevme eylemini nasıl öğrendik? Çatal bıçakla yemek yemeyi, bisiklete binmeyi ve daha pek çok eylemi, görerek ve taklit ederek, öğretildiği gibi öğreniriz. Sevgiyi de, aynı bu yöntemlerle öğreniriz.
Çocukluktan itibaren, özellikle anne sevgisinin belleğimizde kalan parçaları; bizim sevme modelimizi oluşturur. Zamanla birileri bizi sevdikçe, çevremizde sevenleri gördükçe, sevme şeklimiz değişir. Yine de çocukluğumuz, elimizde bulunan ilk modeldir.
Bu konu özellikle öz sevgimiz konusunda bizi yönlendirmiştir. O zamanlar yapılan davranış yanlışları veya takdir edilmeler, kendimizi sevmemiz konusunda mutlaka bir tuğla koymamıza sebep olmuştur.
Buradan yola çıkarak; konu narsistliğe kadar gidebilir ama benim yerim dar, hepsine yetmez! Narsistlik konusunu belki şu cümleyle bir yere bağlayabilirim: “Beni sev! Sevmiyor musun? O zaman ben kendimi severim! “ Bilmem anlatabildim mi?
Şu ana kadar sıkılmadan okuduysanız, ne mutlu bana ve teşekkür ederim. Söz; yarın daha romantik bir yazı yazacağım..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

forum kurallari Yetkileriniz