MavizeL mırr ve vızz (: Nice Mutlu Senelere
Go Back   www.MavizeL.com
Mavizel.com Özel...
Mavi Yürekler / Mavi Kalemler
Candan Ünal
Candan Ünal - Nereden Nereye?

Candan Ünal - Nereden Nereye?

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve  Candan Ünal Forumunda Bulunan  Candan Ünal - Nereden Nereye? Konusunu Görüntülemektesiniz. Pek çok ilişkide çiftlerin tartışmaları, çözümsüz şekilde sonlanır. Bunun en önemli sebebi, tartışmanın o an gündemde olan sorun yerine, geçmişte yaşanılan bir takım olaylara dayandırılmasıdır. Özellikle evlilikten sonra çiftler arasında ...

sosyal paylasim linkleri
İçeriği Facebook ile paylaş
İçeriği Digg ile paylaş
İçeriği del.icio.us ile paylaş
İçeriği Google ile paylaş
İçeriği StumbleUpon ile paylaş
İçeriği Reddit ile paylaş
İçeriği Twitter ile paylaş
İçeriği technorati ile paylaş
İçeriği Simpy ile paylaş
İçeriği Newsvine ile paylaş
İçeriği netvibes ile paylaş
İçeriği myspace ile paylaş
İçeriği misterwong ile paylaş
İçeriği friendfeed ile paylaş
İçeriği blogmarks ile paylaş
İçeriği Blinklist ile paylaş
  #1 (Mesaj Linki)  
Alt 03-15-2011, 10:18
Funda isimli Kullanıcı Resmi (Avatar)
funda

Standart Candan Ünal - Nereden Nereye?

Pek çok ilişkide çiftlerin tartışmaları, çözümsüz şekilde sonlanır. Bunun en önemli sebebi, tartışmanın o an gündemde olan sorun yerine, geçmişte yaşanılan bir takım olaylara dayandırılmasıdır.
Özellikle evlilikten sonra çiftler arasında gelişen tartışmalara aşağıda bir örnek verdim. Sanırım çoğunuza tanıdık gelecektir:
Adam: Bugün de arkadaşlarınla dışarı çıktın mı? Yine makarna mı yiyeceğiz?
Kadın: Seni gören de, her gün dışarıda geziyorum zanneder. Kırk yılda bir dışarı çıktım, tesadüfen iki gün arka arkaya geldi. Söyler durursun artık!
Adam: Söyler durursun diyene bak! Sen hala evlenirken annemin sana söylediklerini benim başıma kakıyorsun. Aradan kaç yıl geçti, unutmadın! Sen yapınca haklısın da, ben söyleyince mi suç oluyor?
Kadın: O konuyu zaten hiç açma! O gün beni annene karşı ezdirdin. Bana sahip çıkman gerekiyordu ama sen bir erkek gibi davranamadın. Annen bana laf soktu, sen de sustun. Müdahale etseydin, biraz cesur olsaydın, karını korusaydın olmaz mıydı?
Adam: Ben olay çıkmasın diye sustum. Boş yere canımız sıkılmasın dedim. Ortalığı yumuşatmak için konuyu değiştirdim.
Kadın: Sen sesini çıkarmadığın için, tüm evliliğimiz boyunca annen bana laf söyleme hakkı olduğunu düşündü ve hiç susmadı. Sen biraz erkek gibi davransaydın, bunları yaşamazdık.
Adam: Ne demek ya, ben erkek değil miyim yani? Ne biçim konuşuyorsun sen. Sen kadın olsaydın da, annem de sende kusur bulmasaydı.
Kadın: Benimle evlenmek istediğinde böyle demiyordun ama! Hani ben kadınların içinde en muhteşem olandım. Beni sevmek sana lütuftu!
Adam: O zamanlar aptalmışım! Ruhunun böyle kötü olduğunu görememişim.
Kadın: (Ağlamaya başlar) Sen zaten beni sevmiyorsun. Kim bilir hangi kadınlarla flört ediyorsun. Zaten son zamanlarda iyice ilgin azaldı, anlamıştım.
Adam: Ne kadını yahu, onu nereden çıkardın? İşten çıkıp evime geliyorum. Hangi arda yapacağım onu? Ayrıca şimdi niye ağlıyorsun? Bak ya! Lafı nerden nereye getirdi? Seninle konuşanda suç zaten!
Kadın: Konuşma sen benimle, git o kadınlarla konuş. Zaten gözün hep dışarıda! Geçen akşam o kadına nasıl baktığını görmedim mi?
Adam: Hangi kadın ya? Ben kimseye bakmadım!
Kadın: Sus yalan söyleme! Allah kahretsin seni! Ayrılacağım senden, git kimle istiyorsan onla yaşa!
Adam: Allah seni kahretsin asıl! Bir akşam huzur ver şu evde be! Yeter ya! Ayrılırsan ayrıl! Bıktım çenenden de senden de.. (Adam kapıyı çarpar çıkar!)
Bu diyalogun benzerlerini yaşadığınızı veya tanık olduğunuzu düşünüyorum. Bir ilişkinin sağlıklı yürümesinin en önemli koşullarından biri, tartışmaların seyrini doğru sürdürmek ve gerçek soruna odaklanmaktır. Geçmişe takılıp, problemlerin üstünü örtüp geçiştirerek geleceğimiz nokta burasıdır. Fazla söze gerek yok sanırım…

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

forum kurallari Yetkileriniz