![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Radyocular Kategorisinde ve Çiy Tanesi Programı Forumunda Bulunan Konak - Rıza Yüksel Konusunu Görüntülemektesiniz. Bir gece kulübünün duvarında Güzel bir tablo vardı Oymalı tırabzanlı balkon Önünde bir bahçe taşla çevrili Yolları topraktı Ev köyümdeki evin aynısıydı Bizim tabirle o bir konaktı İçinde kaç odası ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
![]() Bir gece kulübünün duvarında Güzel bir tablo vardı Oymalı tırabzanlı balkon Önünde bir bahçe taşla çevrili Yolları topraktı Ev köyümdeki evin aynısıydı Bizim tabirle o bir konaktı İçinde kaç odası vardı İnsanlar nasıl ne yapardı Görünmüyordu ama İşte aynen o benim köyümdeki Benim çocukluğumun Muhteşem konağıydı Çocukluğumun sarayıydı Ne kalabalıktık o konakta Herkes odasına çekilince Sessiz bir gürültü sarardı o koca konağı Sabahın o telaşlı oluşu Annemin yengelerimin ağıla O helkeler kollarında Biz şalvarlarına yapışmış O uykuya meydan okuyan O köy güzellerinin Mağrur gidişleri Adetten mi bilmem Babamın amcalarımın sabahki O asık yüzleri Sanki doyamadıkları uykuya Kerç edercesine Ve ağıldan dönen kadınların Yorgun ama gülen gözleri Ve herkes yüzünü yıkar aş enenin Yolunu tutar Kimse kimsenin oturacağı yeri Şaşırmazdı Bizim yerler belli idi hep kucak Hep baş rol Kendilerinin tatmadıkları duyguları Babam ve amcalarım Bize yaşatırdı Onlar babalarıyla hiç aynı sofrada Yemek yememişler Bizi onların yanında hiç öpüp Sevememişler Adettenmiş konuşurlarken duyardım Anlamazdım tabi anlayamazdım Belli bir yaşa gelene dek Şimdi değişti adetler Avrupalıyız biz Dikkat ey gençlik Bet berekette değişti Açlık sınırını bırakın Açlık ne bilinmezdi Çünkü O devirde büyük küçük bilinir Herkes haddini bilirdi Sen şımarık eli ojeli güzel bayan Çamaşır makinen vardı Şimdi birde bulaşık Olsun istemeyen ben olayım Hiç tokaçla çamaşır yudun mu Sen ince kumla hiç yağ çözdün mü Derinin bir kısmını tavada koydun mu Ağıldan ahıra koca helkelerle Yüz metre yarışı yaptın mı İstersen yapma sakın dedeni Baban sanma Dakika tutarlardı ama hiç saatleri olmazdı Onlar konaktan aş eneye indiğinde Sütleri sıcak olacaktı Yoksa vay anam vay Sakın babanı dedenle karıştırma Eskinin kadınları kırat gibiydi Şimdi çoğumuz muhabbet kuşu besliyoruz evde Ya hepsi tamam,tamamda bari yüzleri gülse Ya gençlik bizim hiç internetimiz olmadı Cafemiz barımız Topumuz saman dolu bir çuvaldı Onu da oynamaya vaktimiz olmazdı Ama biz sorunsuz mutlu umutlu Yenilikleri taklit değil yapan bir gençlik Geçmişin zorluklarını hatırlayıp Şükreden bir gençlik Gençlik istedik Ne tabloymuş be Nerelere gittim geldim Beni anons ettiler şiir sıram gelmiş Okusam dinler dinleyenler anlar mı Anlar mı dersin ey konak Hep konaklardan dağıldık Şimdi beğenmezler Neyse bırakalım hayalleri de Okuyalım şiirimizi Anlatırlar anlayanlar bir gün Konakta yaşamayanlara RIZA YÜKSEL 08,12,2003 |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |