MavizeL mırr ve vızz (: Nice Mutlu Senelere
Go Back   www.MavizeL.com
Serbest Kürsü
Eğlence
Fun Club
ஐ ๑ Şebnem Ferah Fun Clup ๑ ஐ

ஐ ๑ Şebnem Ferah Fun Clup ๑ ஐ

Eğlence Kategorisinde ve  Fun Club Forumunda Bulunan  ஐ ๑ Şebnem Ferah Fun Clup ๑ ஐ Konusunu Görüntülemektesiniz. ღ BİYOGRAFİ ღ 12 Nisan 1972 yılında Yalova'da dünyayla tanıştı Şebnem Ferah. İlkokulu Yalova'da , Ortaokulu Bursa kolejinde, Liseyi ise Namık Kemal Sözeri Lisesinde yatılı olarak okudu. İlkokul yıllarında enstrüman ...

sosyal paylasim linkleri
İçeriği Facebook ile paylaş
İçeriği Digg ile paylaş
İçeriği del.icio.us ile paylaş
İçeriği Google ile paylaş
İçeriği StumbleUpon ile paylaş
İçeriği Reddit ile paylaş
İçeriği Twitter ile paylaş
İçeriği technorati ile paylaş
İçeriği Simpy ile paylaş
İçeriği Newsvine ile paylaş
İçeriği netvibes ile paylaş
İçeriği myspace ile paylaş
İçeriği misterwong ile paylaş
İçeriği friendfeed ile paylaş
İçeriği blogmarks ile paylaş
İçeriği Blinklist ile paylaş
  #1 (Mesaj Linki)  
Alt 06-07-2010, 11:16
dü$pérésT isimli Kullanıcı Resmi (Avatar)
↓ ☠...đυšeš đυšłeя...☠ ↓

Tongue1 ஐ ๑ Şebnem Ferah Fun Clup ๑ ஐ

BİYOGRAFİ

12 Nisan 1972 yılında Yalova'da dünyayla tanıştı Şebnem Ferah. İlkokulu Yalova'da , Ortaokulu Bursa kolejinde, Liseyi ise Namık Kemal Sözeri Lisesinde yatılı olarak okudu.

İlkokul yıllarında enstrüman ve solfej dersleri alan Şebnem Ferah'ın okul orkestralarında da yer almasıyla müzik serüveni başladı. Lise yıllarında Pegasus isimli bir grupla çalıştı. Pegasus'ta şarkılar söylerken bir yandan da bayanlardan oluşan bir rock grubu oluşturmayı düşünüyordu. Bu düşüncesi 1988 yılında Türkiye'nin ilk bayan rock grubu olan Volvox'u kurmasıyla gerçeğe dönüştü. Bu grup Ebru Bank, Buket Doran, Gül Ağırca,Şebnem Ferah ve gruba sonradan katılan Özlem Tekin'den oluşuyordu.

Şebnem Ferah, Volvox grubu için ODTÜ "ekonomi" bölümünü yarıda bırakıp İstanbul'a geldi. Daha sonra İstanbul'da İstanbul Üniversitesi "İngiliz Dili Ve Edebiyatı" bölümünü bitirdi.

1992-1994 yılları arasında ,Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserler veren ve İstanbul rock barlarında sahne alan Volvox 1994 yılında ayrılma kararı aldı.

Volvox'un dağılması Şebnem Ferah için yeni bir başlangıç oldu. Artık bireysel çalışmalar yapıyordu ve bu çalışmaların ilk meyvesi 1996 yılında "Kadın" isimli albümle meydana geldi. Bu albümün hazırlanması yaklaşık 2 yıl sürdü. Demir Demirkan, Tarkan Gözübüyük ve İskender Paydaş 'tan oluşan müzik kadrosuyla çıkardığı albümümdeki şarkıların 4 tanesinde Sezen Aksu desteği gördü. Diğer şakılar ise Şebnem Ferah' a ait.

Albümden çıkan ilk klip 'Vazgeçtim Dünyadan' oldu. Bu çıkış parçasıyla Türkiye'de bir rock albümünün ulaşamadığı, alışılmamış bir satış grafiği izledi.

Daha sonra bu albümden "Yağmurlar", "Bu Aşk Fazla Sana" ve "Fırtına" adlı parçalara klip geldi. İlk konserini 4 nisan 1997 tarihinde İzmir'de "Ege Üniversite'sinde 6000 kişiye verdi.

Bu başarılı albümden sonra yeni bir albüm için kolları sıvayan Şebnem Ferah 1999 yılında kadar bir albüm çıkarmadı fakat bu arada da boş durmadı tabi. Sezen Aksu, Haluk Levent Kargo,Müzeyyen Senar ve Azerbaycan Kültür Bakanı Polat Bülbüloğlu' na vokalistlik yaptı.

Bu dönemler Şebnem Ferah için acılı geçti.1998 yılında ablası Aycan Ferah`ı yitirdi.Bu sancılı dönemin ardından tarihler 1 Temmuz 1999'u gösterdiğinde çıkardığı "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" isimli albümü müzik marketlerde ön sıralarda yer almayı başardı.Bu albümden 24 haziran 1999 perşembe gününde "Bugün" 30 haziran 1999 çarşamba gününde "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" adlı parçalara klip geldi.

7 Ağustos 1999 tarihinde depremde babası Ali Ferah'ı yitiren Şebnem kendini bırakmayıp müziğe daha çok sarıldı.
[color=darkorchid]3 Ekim 2001 tarihine gelindiğinde ise hayranlarının karşısına "perdeler" albümüyle çıktı. Apocalyptica ile yaptığı, bir diğer perdeler versiyonuyla, ilk defa uluslararası bir şeyler yapmak istediğini hissettirdi hayranlarına. İlk olarak "perdeler" ve ardından "sigara" ya çektiği kliplerle dinleyici kitlesini iyice genişletti.

15 Mayıs 2003'te ise 4. albümü Kelimeler Yetse'yi yayınladı. "Kelimeler Yetse" albümünün ilk klibi "ben şarkımı söylerken" oldu. Ardından "gözlerimin etrafındaki çigiler" 2.Klip şarkısı oldu.Son olarak ise "mayın tarlası" ile sevenleriyle buluştu.

5 Temmuz 2005 tarihinde ise ismini Karin Karakaşlı'nın kitabından esinlendiği "Can Kırıkları" adlı albümünü çıkardı. Bu albümden ilk klip "Can Kırıkları" adlı parçaya geldi.
Şebnem Ferah aynı zamanda geri vokal olarak da sahneye çıktı.

Geri Vokal Olarak Çalıştığı Sanatçılar:
Sezen Aksu
Sertab Erener
Levent Yüksel (ben senin bildiğin erkeklerden değilim)
Nilüfer (değişir dünya)
Demir Demirkan
Tüzmen (son rüya,yolculuk rüzgara)
Yaşar Gaga
Ajda Pekkan
Özlem Tekin (gel bu yaz,aşk herşeyi affeder mi?)
Tarkan (bekle,gül döktüm yollarına,eyvah,durum beter)
Çelik (yaman sevda)
Teoman
Haluk Levent (zeytinden aşımsın,anlasana)
Polat Bülbüloğlu (gel ey seher)
Cenk Eroğlu (inançsız yar,yalnız nehir,ben hep yenildim,aynalar)

Düet Yaptığı Sanatçılar:
Müzeyyen Senar (Sarı Kurdelem Sarı)
Müzeyyen Senar (Vardar Ovası)
Polad Bülbüloğlu (Gel Ey Seher)
Kargo (Kalamış Parkı)
Teoman (iki yabancı)
Pek çok şarkıcının birlikte söylediği (İnsanca Yaşamak)

Albümdışı Söylediği Şarkılar:
Değirmenler (Bülent Ortaçgil)
O dünyada ("Küçük Deniz Kızı" çizgi filmi soundtrack)
Gönülçelen (Teoman)
Ay Işığında Saklıdır (Toprak Sergen ve Aydan Şener'in rol aldığı dizifilm)

Ayrıca:
Akbank jingle
Tat Ketçap reklamında "nefessiz kaldım" adlı şarkısı kullanıldı
Kenan Doğulu ile Pepsi reklamlarında rol oynadı
2003 yılında Fanta reklamında rol aldı
15 Mayıs 2003'te ise 4. albümü Kelimeler Yetse'yi yayınladı. "Kelimeler Yetse" albümünün ilk klibi "ben şarkımı söylerken" oldu. Ardından "gözlerimin etrafındaki çigiler" 2.Klip şarkısı oldu.Son olarak ise "mayın tarlası" ile sevenleriyle buluştu.

Şebnem'in yaptığı almbümlerdeki favorileri

Kadın - Bu aşk fazla sana ve Yağmurlar
Artık Kısa Cümleler Kuruyorum - Artık kısa cümleler kuruyorum
Perdeler - Sigara
Kelimeler Yetse - İyi Kötü
Can Kırıkları - Henüz bilmiyor ama bu albümün kariyerindeki en iyi albüm olduğunu düşünüyor.

Konu dü$pérésT tarafından (06-14-2010 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir.
dü$pérésT Kullanıcısına Teşekkür Edenler :
Şeb-i İfrad (06-14-2010)
  #2 (Mesaj Linki)  
Alt 06-07-2010, 11:19
↓ ☠...đυšeš đυšłeя...☠ ↓

Tongue1 Albüm:Kadın...

Yapım: Raks Müzik Yapım
Prodüksüyon: Karma Müzik Yapım
Kayıt ve MIX: Çağlar Türkmen
Tonmaister: Alp Turaç, Ender Akay
Asistan Tonmaister: Ufuk Çoban
Stüdyo: Karma Müzik Stüdyoları
Mastering: Don Bartley, Çağlar Türkmen, Studios 301 Sydney- Australia

TEŞEKKÜRLER

Hayatım boyunca her konuda beni destekleyen anneme, babama, tüm aileme, Özellikle Canan ve Mustafa Gafuroğluna, Volvox'ta birlikte çaldığım ve dostluğun en güzelini yaşadığım Özlem, Buket, Duygu, Arzu, Ebru ve albüm sırasında hep yanımda olan Gül'e, Sedat Abi'ye, Münevver Altınbulak'a, Hakan'a, Murat'a, Teoman'a, Keçe'ye, Metin'e, Alp'e, Sertab Erener'e, Arzu Özbakış'a, Umur-Aliye Turgay'a, Gamze'ye, Filiz Türkmen'e, Yaprak Özdemiroğlu'na, Hale'ye, Kemancı ve Sis Bara, Albümde yer alan müzisyen arkadaşlarımın dışında, Bugüne kadar birlikte çaldığım ve bana destek olan tüm müzisyenlere, Albümü merak eden herkese, Dinlediğim ve hergün yeni birşey öğrendiğim bütün dev sanatçılara
Sonsuz Teşekkürler
Ayrıca,
Bu albüm için bana güvenen Sezen Aksu, Onno Tunç, yardımları için Bektaş Türk, Zehra Eti ve karma müzikteki herkese, titizliği, çalışkanlığı ve yaptığı herşey için Çağlar Türkmen'e, Tüm fikirleri performansı ve zaman ayırdığı için Demir Demirkan'a, Güvenini, sabrını, duygularını ve dostluğunu hiç esirgemeyen, hayatım boyunca birlikte çalışmak isteyeceğim İskender Paydaş'a, Ne olursa olsun hep yanımda hissettiğim, iyi niyetini, arkadaşlığını ve müzikal birikimini bütün enerjisiyle albüme yansıtan Tarkan Gözübüyük'e
Çok Teşekkür ederim. Sizlerle çalışmak hayatımın en güzel ve en öğretici tecrübesiydi. Hepinizi çok seviyorum

Bu albümü canım annem ve babama ithaf ediyorum.
Şebnem Ferah

ŞARKI LİSTESİ

01. Vazgeçtim Dünyadan 5:33
02. Deli Kızım Uyan 4:35
03. İyi Gün Dostlarım 5:17
04. Bu Aşk Fazla Sana 4:24
05. Bırak Kadının Olayım 4:02
06. Fırtına 5:48
07. Yağmurlar 4:56
08. Yeniden Doğup Gelsem 4:07
09. Durma 4:15
10. Buradan Göçerken 3:34

Şeb-i İfrad (06-14-2010)
  #3 (Mesaj Linki)  
Alt 06-07-2010, 11:21
↓ ☠...đυšeš đυšłeя...☠ ↓

Tongue1 Albüm: Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (1999)

ARTIK KISA CÜMLELER KURUYORUM (1999)
Yapım: Karma Müzik
Müzik Direktörü: İskender Paydaş
Pre-Prodüksüyon:Şebnem Ferah, Tarkan Gözübüyük,Demir Demirkan / Karma Müzik Stüdyoları
Stüdyo:İmaj - Karma Müzik Stüdyoları, Soft G Berlin
Asistan: Suat Yılmaz
Protools Editing:İskender Paydaş - Ayhan Sayıner
Mix: Hakan Kurşun
Mastering: Çağlar Türkmen / İmaj Stüdyoları
TEŞEKKÜRLER; Aslında 'artık kısa cümleler kuruyorum' adlı parçayı yazarken amacım hayatıma her ne şekilde olursa olsun giren herkese teşekkür edebilmekti. Hem tanıdığım, çok sevdiğim dostlarıma ve aileme hem de müzik yapmaya başladığım günden beri beni dinleyen, yanımda olan, isimlerini bilmediğim ama yüreğimde hissettiğim; bazen konserlerde, bazen sokaklarda biraraya geldiğim ama en önemlisi müzik arşivlerinde yer aldığım yolculuk arkadaşlarıma...
Bilmenizi isterim ki sizlerle birlikte olabildiğim her an benim için hayatın en büyük armağanlarından... Bu parçayı kaydederken herhangi bir düzenleme yapmaktan kaçındım. Yalnızca bir gitar eşliğinde söyledim çünkü gitarımı alıp, evinize gelip birlikte şarkı söylemiş olmayı hissedelim istedim. Sadece bu albümde değil albümdeki tüm parçalarda kalbimi sonuna kadar açmakta hiç tereddüt etmedim çünkü sizler benim arkadaşım oldunuz. Yakınlarınızda olduğumda kendimi çok huzurlu hissediyorum. Hayatımın en güzel parçası olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.
Ayrıca,
Annecim, babacım; beni bu kadar büyük bir sevgi ve güven duygusulya büyüttüğünüz için
Canım ablam Canan Gafuroğlu, Mustafacım ve benim küçük can'ım... Her koşulda yanımda olduğunuz ve söylediğiniz tüm güç verici cümleler için
Arkadaşlarım Gül, Buket, Kutsal, Ozan, Aykan, Metin, Serdar, Türkay, Arzu Özbakış, Ertan Altun, Teoman, Sertab Erener, Sedat Abi, Zeki Abi, Alpim, Mustafa Abi, Deniz, Burak, Murat Tümer, Janset, Ogün, Yaprak, Sinem, Hakan, Hale ve Zehra Eti; dostluğunuz, sevginiz ve hayatıma kattığınız herşey için
Muratçım; bu albümde yanımda olduğun ve kayıt yapmayı bu kadar eğlenceli kıldığın için
Hakan Kurşun ve Ayhan; ilk kez çalışmamıza rağmen gösterdiğiniz iyi niyet ve profesyonelliğiniz için
Raks, Karma ve Universal Müzikte çalışan herkes özellikle Arzu Birtekcan, Züleyha, Funda, Bektaş Bey, Neşe Hanım ve Şevket Gözalan; bana çok güvenip her konuda özgür bıraktığınız için
Ben konuşmadan yüzümden herşeyi anlayan şahane patronum Sezen Aksu; aklıma gelen herşeyi kaydedebilmem için sağladığın stüdyo imkanları ve arkadaşlığın için
Çağlarcım son aşamasında da olsa bu çalışmaya katılıp beni yalnız bırakmadığın için
Demircim, Tarkancım ve İskendercim; kalbimdeki ve beynimdeki müziği hayata geçirirken yanımda olduğunuz, birikimleriniz, enerjiniz, sohbetleriniz ve tarif etmekte zorlandığım ama aramızda olduğunu hissettiğim gönül bağını bana armağan ettiğiniz için hepinize çoook teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum.
Bana müzik aşkını ilk kez hissettiren ve adeta öğreten canım ablam Aycan Ferah'ın anısına... O güzel sesinle şarkı söyleyişin kulaklarımdan asla gitmiyor...
Şebnem Ferah

ŞARKI LİSTESİ

01. Oyunlar
02. Ay
03. Bugün
04. Kalbim
05. Herkes Bilsin İstedim
06. Oyunun Sonu
07. Üvey
08. Nefessiz Kaldım
09. Yorgun
10. Artık Kısa Cümleler Kuruyorum

Şeb-i İfrad (06-14-2010)
  #4 (Mesaj Linki)  
Alt 06-07-2010, 11:23
↓ ☠...đυšeš đυšłeя...☠ ↓

Tongue1 Albüm: Perdeler (2001)

PERDELER (2001)
YAPIM: UNIVERSAL MUSIC
PRODÜKTÖR: ŞEBNEM FERAH
*(B5) HIP STUDIOS/FINLAND- JUHA HEININEN
MİX: LEVENT BÜYÜK-STÜDYO 18
* (B5) HIP STUDIOS/FINLAND- JUHA HEININEN

MASTERING: METROPOLIS STUDIO-LONDRA - IAN COOPER
DÜZENLEMELER: ŞEBNEM FERAH - OZAN TÜGEN
TEŞEKKÜRLER; Üniversal müzikte çalışan herkese, özellikle Züleyha Doğanay, Yiğit Güralp, Timur Çelikyay, Güneş Ramazanoğlu, Bilge Daruga, H.Ferit Giresunlu, Umut Deniz, Murat Ersöz, Şengül Özmat, Neşe Demirkat ve Suha Yavuz'a... Her koşulda bana güvendiniz, yanımda oldunuz. Bunlar benim için gerçekten çok kıymetli.
Levent Büyük, Kaya Tanyel, Burak Karaca, Orhan Cebeci'ye ... Albümü kaydederken gösterdiğiniz sıcaklık, özen, herşey için...
Apocalyptica, guys you were excellent! It was really nice to meet you!...
Londra "Metropolis studios" lan Cooper; thanks for everything!
Arif Mardin'e... Söylediğiniz her şey, heyecanınız beni büyüledi ve içime sıcacık yepyeni bir güven duygusu akıttı adeta...
Arkadaşlarım Gül Ağırca, Kutsal, Alper, Ertan Altun... Herzaman sevginizi hissettim
Özkan Uğur, Fuat Güner, Ertan Tekin, Ercan Irmak... Hayranlıkla dinlediğim müzisyenlerin katkılarını hisstmek çok güven verici.
Tarkan Gözübüyük, Demir Demirkan ve İskender Paydaş... Yaptığımız uzun sohbetlerde ve yaptığımız iki albümde sizden okadar çok öğrenmişim ki... Bu albümü yaparken tüm bunlar bana hep yol gösterdi, güç verdi.
Albümlerimi dinlemekle, konserlerime gelmekle yetinmeyip sadece sevgileri doğrultusunda çaba gösteren, internet siteleri açan Didem Mazlum, Volkan Ungan, Ayça Sarıgül, Hakan Sönmezler ve daha pek çok genç arkadaşım... Yaptıklarınızın kıymetini biliyorum.
Buket Doran, Ozan Tügen, Aykan İlkan, Metin Türkcan... Size teşekkür etmenin bir yolunu bulamıyorum. Bu aslında sizin albümünüz. Disiplininiz, çalışkanlığınız, özveriniz, özeniniz, sabrınız ve dostluğunuz, daha doğrusu tüm özellikleriniz sanki hayatımda yepyeni bir sayfa açtı. Her müzisyenin olamayacağı kadar şanslı olduğumun farkındyım. Çaldığınız her notanın keyfini doya doya yaşıyorum. İyiki varsınız, sizi çok seviyorum.
Ailem, Canan ve Mustafa Gafuroğlu... İnsanın yetiştiriliş tarzından memnun olması çok güzel bir duygu, herzaman yanımda olduğunuz için sağolun...
Sahneye çıkmaya başladığım ilk günden beri aynımda olan, albümlerimi dinleyip beni arkadaş olarak kabul eden herkes... Aklımın karışık olduğu zamanlarda beni ençok sizler heyecanlandırıp, aldığım heryeni nefese kocaman bir anlam katıyorsunuz... Arkadaşlığımızın güçlenerek devam etmesi dileğiyle...
Şebnem Ferah

ŞARKI LİSTESİ
01. Sigara
02. Aşk
03. Sil Baştan
04. Nereye Kadar
05. Perdeler
06. Günaydın Sevgilim
07. Dünya
08. Saatim Çalmadan
09. Korkarak Yaşıyorsan
10. Perdeler (Apocalyptica ile birlikte)

Şeb-i İfrad (06-14-2010)
  #5 (Mesaj Linki)  
Alt 06-14-2010, 17:36
↓ ☠...đυšeš đυšłeя...☠ ↓

Tongue1 Albüm: Kelimeler Yetse (2003)

KELİMELER YETSE (2003)
YAPIM: UNIVERSAL MUSIC
PRODÜKTÖR: ŞEBNEM FERAH
MASTERING: Metropolis Studio, Twig
DÜZENLEMELER: Şebnem Ferah, Ozan Tügen, Buket Doran, Metin Türkcan, Aykan İlkan
TEŞEKKÜRLER Her durumda yanımda olan; varlıklarını hissettiren, müziği hayatıma sokan, elimden tutup mandolin kursuna yazdıran canım anneme ve babama... Canan ve Mustafa Gafuroğlu'na, Can'a, Tan'a... Canım ablam ve dünyanın en iyi eniştesi; sizi çok seviyorum... Doran, Tügen, Türkcan ve Jekan ailelerine... Hasan Ferit Giresunlu, Ela Arslan, Begüm Örnek, Ceyhan Çandır, Nurhan Dülgeroğlu, Özge Ergen, Erdem Topaloğlu'na... Gül Ağırca, Kutsal, Alper, Aylin Aslım, Murat Öktensoy, Yiğit Güralp, Deniz Ergül, Mert, Tamer, Funda Şanlıman, Teoman, Pentagram, Janset, Işıl, Hale, Ömer Faruk Sorak, Umut Deniz, Ertan Altun, Gülay ve Osman!a... Güzel sohbetleriniz, dostlukları ve herşey için Şebnem Sunar Küçük ve Mehmet Küçük'e... Hayatım Boyunca her konuda fikrini almaktan vazgeçmeyeceğim, bana her zaman birşeyler öğreten Tarkan Gözübüyük'e... Albüm Sırasında bizlerle birlikte tüm duygularımızı, heyecanımızı yaşayan; her koşulda bütün iyi niyetiyle çalışabilen, sadece teknik anlamda değil; manevi olarak da herşeyini paylaşan ve katan Murat Bulut'a sonsuz Teşekkürler
BUKET, OZAN, METİN, AYKAN;
Sadece şunları tekrarlamak isterim; sizleri düşündüğümde mutlu oluyorum, sizlerle olduğumda hep gülüyorum, beraber seviniyoruz, beraber üzülüyoruz... Sizinle bir duygumu paylaşmak isterim: Müzisyen olmayı tercih edip zamanın akışına karşı heyecan, saflık ve yaratıcılık barındırmak ve buna yeni beceriler eklemek gerçekten zor ama sizler bunun canlı örneklerisiniz. Albümde ben; kelimelerin izin verebileceği kadarını, sizlerse kelimelerin yetmediği şeyleri... su gibi...
Şarkı sözyemeyi, müzik yapmayı hep çok sevdim. Sürekli yer ve anlam değiştiren koşullara larşı uzun vadeli planlar yapmaya çalışmak (ki müzisyenlik bilerek ya da bilmeyerek bunu gerektirir...) ama değişmeyecek bir şey var:
Müzik; üreten müzisyenlerin DÜNYASI, dinleyiciler de dünyalarının önemli bir parçası. Aradaki ilişki bana her geçen gün değerli geliyor.
Bu yüzden bu albüm, her türlü vasıflarını hayranlıkla sevdiğim müzisyen arkadaşlarımı; BUKET DORAN, OZAN TÜGEN, AYKAN İLKAN, METİN TÜRKCAN ve beni bugüne dek dinlemeye devam eden tüm müzik dinleyicilerine...
Sizi Seviyorum
Şebo

ŞARKI LİSTESİ

01. İyi-Kötü (Dans Pisti)
02. Babam Oğlum
03. Ben Şarkımı Söylerken
04. Senin Adın Ne
05. Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler
06. Çocukken Sahip Olduğum Kırmızı Rugan Ayakkabılar
07. Mayın Tarlası
08. Gözyaşlarımızın Tadı Aynı
09. Daha İyi Olmaz mıydı
10. Her Şey İnsanlar İçin

Şeb-i İfrad (06-14-2010)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

forum kurallari Yetkileriniz