![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Kitap Severler / Kitap Tanıtımları / Kitap Özetleri / E-book (ebook) / E-kitap (ekitap) Kategorisinde ve Haftanın Kitabı Forumunda Bulunan Aykut Oğut -"Evrenden Torpilim Var" Konusunu Görüntülemektesiniz. Üretici : Dharma Yayınları Barkod : 9944986816 Türü : Kişisel Gelişim Dili : Türkçe Yayın Tarihi : Nisan 2009 Ebatlar : 14 x 21 cm Sayfa sayısı : 264 Sayfa ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
![]() Üretici : Dharma Yayınları Barkod : 9944986816 Türü : Kişisel Gelişim Dili : Türkçe Yayın Tarihi : Nisan 2009 Ebatlar : 14 x 21 cm Sayfa sayısı : 264 Sayfa YAZAR HAKKINDA (ÖNSÖZ) Merhabalar, ben Aykut Oğut ve evet farkındayım genelde kitaplarda bulunan, "Yazar Hakkında" kısmı, sanki biri anlatıyormuş gibi yazılır. Ben sizinle sohbet ederek yazmayı tercih ettim. Okumakta olduğunuz kitapta, hayatımdan alınma birçok örneğe yer verdiğim için, yaşam öykümü burada çok kısa anlatıp geçeceğim. 1971 yılında İstanbul'da doğdum. Öz babam, ben daha üç aylıkken öldüğü için, hiç tanışma fırsatım olmadı. Annem ben 14 yaşımda iken dünya tatlısı bir adamla tekrar evlendi ve bir üvey babam oldu. Ben lisedeyken son derece gereksiz bir şekilde Ankara'ya taşındık. Lise sona gelince, hayalim olan mimarlık ya da elektronik mühendisliği için yeterince dershaneye gitmediğim ortaya çıktı. Beni aptal sanmalarını istemediğim için annemlere gerçeği söyledim. Yani üniversiteye hazırlık kursu paralarını özel bilardo derslerine verdiğimi... O noktada çok iyi bilardo oynuyor olmam, annemin sinirini azaltmadı. Ama gerçekten çok iyi oynuyordum. Sınavı kazanamayacağımı anlayınca, ani bir manevra yapıp konservatuvar tiyatro bölümüne girmek istedim. Bizimkiler, torpille Kıbrıs'taki bir okulda yer ayarlamaya çalışırken, ben tiyatro sınavlarına hazırlanmaya başladım. Çok iddialı girdim ve çok iddialı bir şekilde kazanamadım. Kazanamadığımın ertesi günü, o zamanın bölüm başkanı olan sayın hocam Cüneyt Gökçer'in kapısını çaldım ve "Benim kadar yetenekli biri neden bu sınavı kazanamadı" dedim. Kendisi de bana "Çok kilolusun canım ondan" dedi. Bu arada söylemeyi unuttum, o sıralarda yaklaşık 130 kilo idim. O yaz, tam otuz kilo verdim ve kış vakti gelip te okul açıldığında tekrar Cüneyt hocamın kapısını çaldım "Hocam ben bütün bir yıl boyunca derslerinize girmek istiyorum" dedim. O anki ifadesini görmeliydiniz. Cüneyt hocamın derslerine misafir öğrenci olarak girmeye başladım. Ardından bütün hocalarla tek tek konuştum ve hepsinin derslerine girmeye başladım. Bir süre sonra, o yıl sınavı kazanmış öğrencilerden daha fazla ders almaya başlamıştım bile. Neyse, zar zor geçen iki yıldan sonra 1990 yılında, Ankara Üniversitesinin oyunculuk bölümüne kapağı attım. Okulda öğrencilik yaparken, aynı anda piyasada kendime bir yer edinme çabası içinde seslendirme yapmaktan, dizilerde oynamaktan, okulu ancak yedi yılda bitirebildim. Bugün karşılaştığım oyuncuların büyük bir kısmına "O benim sınıf arkadaşım" dediğim zaman insanlar çok şaşırıyor. Ee kolay mı yedi senede 7 ayrı sınıf mezun ettim. 1995 Yılında annemi kaybettim. Diyebilirim ki, annem benim hayattaki en yakın arkadaşımdı. En yakın arkadaşımı, dostumu, annemi aynı anda kaybetmek hiç de kolay olmadı. Annemin ölümünden sonra - o zamanlar adını koyamadığım - garip bir değişim başladı bende. Son derece rahat bir hayatım olmasına rağmen, bir şeyler beni rahatsız etmeye başladı. Bir anda, elimde var olan şeyler artık beni tatmin etmemeye başladı ve ani bir kararla beni bekleyen şeyleri, kariyer, evlilik, daha lüks bir hayat vs. bırakıp, Amerika'ya yerleşmeye karar verdim. Karar verdiğim günden Amerika'ya gitmek üzere uçağa binmem tam 13 ayımı aldı. Size bu yolculuğun hikayesini bütün detayları ile kitabın içinde anlatacağım. Şimdilik tek söyleyebileceğim şu; ağustoslardan bir ağustos, arabamla sokaklarda "Ben Amerikaya yerleşiyorum" nidalari atarak dolaşırken, 3 eylül günü Florida eyaletinin küçük bir kasabasında, Mobil benzin istasyonunda tuvaletleri temizlemek üzere işe başladım. Cebimde beş kuruş para yoktu, ve İngilizce bilmiyordum!!! BU KİTABI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ Bu kitabı yazmaya karar verdiğimde, nasıl bir yol takip etmem gerektiği hakkında pek bir fikrim yoktu. Yıllardır birlikte çalıştığım hocalarım, kendi deneyimlerim ve hayat koçluğu yaptığım insanlardan öğrendiğim bir şey var; hayatı tek bir formüle koyup herkese uygulamak mümkün değil. Bir kitap yazıp; sizden sonra gelen bütün nesillerin aynı öğretileri kelimesi kelimesine, tam olarak anlamadan, yaşadıkları zamanları bilmeden okunmasını ve böyle bir kitaptan faydalanılmasını beklemek, bir yazar olarak yapılabilecek en büyük hata olur. Herkesin kendine özgü bir hikayesi var ve bugün, içinde bulunduğunuz her durum - iyi ya da kötü - tamamen sizin yaratımınız. Bir yazar, hoca, usta, artık ne isim verirseniz verin, rahat koltuğunda oturup, sizi tanımadan, sohbet edip sizi dinlemeden, sizin geçmişinizi anlamadan, size bir kitap aracılığı ile hayatınızı nasıl yaşayacağınızı anlatamaz. Bu tip yazılan kitaplar ve öğretiler aynen şöyle işler; Hiç bilmediğiniz bir şehre tatile çıktığınızı düşünün; elinizde şehrin haritası var ama biraz garip. Haritada her sokak, her cadde, her detay basılı olması gerektiği halde, sadece haritayı yapan kişinin beğendiği sokaklar, caddeler ve detaylar var. Siz şehri gönlünüzce gezmek ve kendi keşiflerinizi yapmak, beğendiğiniz ve beğenmediğiniz sokaklara gitmeye kendiniz karar vermek istiyorsunuz, ama elinizdeki harita size, "Yok yok ben daha önce oraya gittim biliyorum, orası senin için iyi bir yer değil. Ben sana senin için neyin iyi, neyin kötü olduğunu söylerim" diyor. Ne yaparsınız böyle bir haritayı? Doğru! hemen çöpe atarsınız. Şu anda okumakta olduğunuz kitap, size hayatınızı nasıl yaşayacağınızı anlatmak için hazırlanmadı. Size kurallar vererek, bunları takip ettiğiniz takdirde hayatınızın güzelleşeceğine dair bir garanti de vermiyor. Zaten hiç bir kitap, hiç bir workshop veremez. Benim tek amacım, çok basit olan Evrensel dilin ne olduğunu size anlatmak. Dili istediğiniz gibi kullanmak size ait. Aynen yabancı dil öğrenmek gibi; öğrendiğiniz dille, şiirler yazıp insanların gönüllerini fethedebilirsiniz, küfür edip dayak yiyebilirsiniz, biriyle sohbet edip yüzünde güzel bir gülümseme bırakabilirsiniz. İlk bölümde size kısaca Evrenin nasıl işlediğinden bahsedeceğim. Bunu yaparken elimden geldiğince ayrıntılı anlatmaya çalıştım. İkinci bölümde, karşınıza çıkabilecek bazı durumlara için sizi hazırlamak istiyorum.Üçüncü bölümde ise, herkesin gündelik hayatında başına dert olan "İSTEMEK" temasına değiniyorum. "İstemek nedir, ne değildir ve aslında ne istediğimizin farkında mıyız?" başlıklarını açacağız. Dördüncü bölüm tamamen örneklere dayanıyor. Kendi hayatınızı - kendi bilinciniz ile - nasıl yönlendirebileceğinizi görme fırsatınız olacak. Beşinci bölüm, egzersizlerden oluşuyor. Kendinize bir yol çizdikten sonra yol boyunca işinize yarayabilecek bazı yöntemleri inceleyeceğiz. Bitiş bölümünde ise, benim sizinle paylaşmak isteğim bazı görüşlerim var. Elinize bir harita aldığınızda, farkında olmanız gereken bazı noktaları anlatmak istedim. Kitaba başlarken şunları aklınızdan sakın çıkartmayın; 1 - Hayatta size bir şey öğretebilecek EN İYİ hoca "Bana ihtiyacın yok, ama o kadar istiyorsan gel çayımı iç" diyen hocadır. 2 - İşinize EN ÇOK yarayacak kitap, "Aslında bu kitaba bir kereden fazla ihtiyacınız yok" diyen kitaptır. 3 - Size, kafanız her karıştığında, EN DOĞRU cevabı verebilecek kişi, her sabah aynaya baktığınızda gördüğünüz kişidir. Umarım bu kitabı bir ÖĞRETİ kitabı olarak değil, bir HATIRLATMA NOTU olarak değerlendirir ve bitirdikten sonra da kitaplığınıza süs olsun diye koyup yıllarca bir daha okuma ihtiyacı duymazsınız. |
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| BAŞLANGIÇ - Sonsuz Teşekkürler. - Yazar Hakkında. - Bu Kitabı Nasıl Kullanabilirsiniz. 1. BÖLÜM TANIŞTIRAYIM "Okuyucu, bu Evren. Evren, bu da okuyucu." - Hayatın Amacı Nedir? ...Size kötü haberlerim var!!! - Evren Nasıl Çalışır? ...Uzaktan kumandası nerede bunun? - Enerji Denen Meret Nedir? ...Işınla beni Skati! 2. BÖLÜM YOLCULUĞUNUZDA KULLANILACAK MALZEMELER "10 gr güven, 1 kaşık istek, yarım kilo kararlılık." - Çekim Yasası. ...çektim çektin çekti. - Duyguların Ölçümü - Değişimi Nedir? ...Ver bana oradan iki kilo mutluluk. - Kelimelerin Önemi. ...Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? - Su Uyur Ego Uyumaz. ...Hadi göster amcalara egonu... Bak amcası kocaman bununkisi. - Anın Gücü, Anın İçinde Kalmak ...Al işte bi gavur icadı daha. - İnternette Sipariş Vermekle ya da Restoranda yemek ısmarlamakla, Yaşam Arasındaki Fark Nedir? ...Basıyorum düğmeye hiç bi şey olmuyo 3. BÖLÜM İSTEMEK ya da İSTEMEK "İsteyenin bir yüzü kara." - Annem Derdi ki. ..."Ağlamayan bebeğe emzik verilmez" - İstemenin Sınırları. ...Yok yok valla istemem günah yahu. - İstediğiniz Şeye Ait misiniz? ...Uzun boylu olsun, zengin olsun, yakışıklı olsun... - O Kadar İstedim Ama Olmuyooooo. ...Yukarıdaki biliyo da vermiyo. - İstemediğiniz Şeyler Neden Olur? Hayır demek, EVET demektir. ...Garsoooon ben bu yemeği ısmarlamadım. 4. BÖLÜM BAZI TANIDIK SENARYOLARA BİRLİKTE GÖZ ATALIM "Yok yok ben bu spiritüel olayları anlıyorum, herşeyi çözdüm ama..." - Yürümeyen İlişkiler. ...Üçüncü defa boşanmak istemiyorum. - Olmayan Para. ...Yok valla olsa vermez miyim? - İlerlemeyen Kariyer. ...Davulcuyamı varsam, zurnacıya mı ? - Kendine Güvensizlik ve Sürekli Başkalarının Onayını İstemek. ...Halk arasındaki tabiri ile 'Yalakalık'. - Bazı Kavramları Yeniden Tanımlayalım. Mutluluk - Tatmin Yalan söylemek Başkalarına yardım etmek Kıyas yapmak. Sinirlenmek - Çemkirmek 5. BÖLÜM HALA HAYATTAYSANIZ - EGZERSİZLER "Ay akşamdan ışıktır... YAAYYLALAR YAYYLAAAALARR ..." - EGZERSİZLERİN AMACI ve ÖNEMİ - ŞÜKRETMEK. - ÇATALLAMAK. - EGO İLE SOHBET. - İŞLERİ ASİSTANINIZA YÜKLEMEK. - YARATIM PANOSU. - ODAK DEĞİŞİMİ. 6. BÖLÜM SPİRİTÜEL ÖSS ve ÖYS KILAVUZU |
|
#3 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Basında Aykut Oğut ve Evrenden Torpilim Var! Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |