![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Türk Yazarlar Kategorisinde ve Haftanın Yazarı Forumunda Bulunan Özgür Gümüşsoy - "Jargon" Konusunu Görüntülemektesiniz. Özgür Gümüşsoy - "Jargon" www.Mavizel.com | Funda 21 Mart Anısına… Gittiğin gün bütün ölü şairler, benim devrik bedenimde can bulur. Ben ölemem ki istesem de, onca üstada çok ayıp olur! ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Özgür Gümüşsoy - "Jargon" www.Mavizel.com | Funda 21 Mart Anısına… Gittiğin gün bütün ölü şairler, benim devrik bedenimde can bulur. Ben ölemem ki istesem de, onca üstada çok ayıp olur! Daha bir şiirden yeni çıkmışsın, üstün başın imge… Hava hâkimiyeti yüksek bir Tanrı Yağmasa da gürleyen bir ruh ikliminde Muzip nisanlar vaat ediyor sana tebessümle filizlenebileceğin Cemre diyorsun cemre, -İliklerime dek benim beklediğim! -ki vakitsizliğimin haddini iyice aştığı anlarda dahi bana gelişin Mahkeme kararıyla ileri bir tarihe erteleniyor hep, senin talebinle Güzelliğinin iç tehditlerine hiç aldırmıyorsun Oysa ben uygun bir zaman kolluyorum, asırlardır neredeyse Akrep ve yelkovana senden söz açmak için… Yasmin Levy'nin büyülü tınılarıyla bahara hüzün aşılarken ben Dünyanın şiirini bir günde, ekinoksta hem de Güneşe ve de ay’a harfi harfine ezberletiyor, sükûnetin Tüm bilim adamlarının mantalite yanlışı var bence Hiçbir şey eşit değil ki bugün Benim acımla senin acın bir mi, değil! Mart çünkü bütün kara kedilerimin adının çıktığı dönemler Ve senin tüm yaraların cüretkâr, o argo deyim misali Görsem aklıma bin bir türlü şey getireceğim! Hayır pişman değilim ayıbımı teninle örttüm evet Açılmak için kadınlığının o hırçın sularına Kıyısı olduğun hıyanet denizinin bile anasını satabilir şairliğim! Ayakkabıların çok gülünç, bu ihanet desenli elbisenin altına gitmek’lerini giysen; onlar sana daha çok yakışırdı etimden ayrılırken! Sinekler arası düzenlenen bir kayak turnuvasında, suretimde Jiletler arası düzenlenen bir güç gösterisinde, bileğimde İnekler arası düzenlenen bir tren seyrinde, gülme gülme! Komik mi; sahiden komik değil, aksine acı... Bu aşkta da dekorun paldır küldür üzerimize devrilmesi Memnun ediyor bizi izleyen ve hikâyemizle alay eden seyircilerimizi Geçmişini si...leyim ben böyle yazgının Bir klavye hatası her şeyi berbat edebilir, gülme! Nasıl izah etmeli yaşadığım yalnızlığı en sade ifadeyle Hep bir üveylik hissi hani, kendi hanende bile! Sözler de hep yabancı bir lezzet Yüzler de hep 'Sizi bir yerden tanıyor muyum acaba? ' sorusu Kalpler de bir tık fazla atışı Allah’ın! Ev halimleyim, tekim; birden de azım çoğu hesaba göre Aslına bakarsan kaşık sesini tamamen deliliğim sevdiğinden Yoksa neden iki çay konulsun çalışma masama, gecenin bir deminde hem de hiç kimsesiz bir evde… *Tut ki karnım acıktı, Anneme küstüm! Annem; bir çuval incirin, dalında durduğu anlardaki eşsizliği hani… Her şeyi berbat ettim tamam, bunu anlatmaktan dahi acizim Yufka yürekliyim haklısın, gel de börekler aç bana Gülme, gülme ne var bunda! Benim isteklerim makuldür, seninkilerin ise maneviyatı ucuz Hiçbir ticari kaygısı olmadığını söylediğin, o övünmeyi bitiremediğin sevgin Sancıyla sınandığım bugün haraç mezat Pazar’lanmış kötü adamlara Biz gönül işçileri olarak, çulsuzuz evet Fakat bilesin ki bizim sevdalarımız kesinlikle barkodsuz Sırf bu nedenle işte, sana ettiğim sözlere paha biçilmesin! Yüreğinin ağzı delik olsa, cicili bicili bir kumbara gibi; atardık içine aşk bozukluklarını. Sanırım sen yine, ilk olarak beni harcardın! Üzerimde yoğunlaşıyor güzelliğinle ilgili tüm tehditler Varlığın ve yokluğun… Birbiriyle çakışan ilaçlar gibi bünyemde Mesela birini ötekinden çok katsam damarlarıma Ötekinin olumlu tesirleri tamamen ortadan kalkıyor! Görevlerini en iyi şekilde yerine getiren iç organların Sinsi bir muhbir gibi iç organlarımla görüşüyor bazı geceler -gizli saklı Çökmüş vücudun vücuduma, üçüncü sınıf bir mafya jargonuyla Fakat özellikle sol göğüslerimizde organize edilen kumpasta Olası değil eskisi gibi artık, hani o illegal his sevkiyatları… Dedim ya, üzerimde yoğunlaşıyor güzelliğinle ilgili tüm tehditler Ölmemek için, kendimi zor tutuyorum! Dünyanın şiirini bir günde, ekinoksta hem de Ayaklarının altına sermişim müthiş bir özveriyle Topukların eşit bir biçimde ezsin diye Kelimelerimi ortasından ikiye ayırmışım bilenmiş kalemimle Bana doğru olmasa da adımlarının mecburi rotası İncinmesin isterim bize ait hiçbir şey, hatta ‘terk etmek’ fiili bile! Gülme! Gülme çünkü sen öyle anaç biçimde güldüğünde; Koyup gidişin dahi güzel geliyor adamın gözüne! *Kemal Burkay Özgür Gümüşsoy |
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Özgür Gümüşsoy Kimdir? - Özgür Gümüşsoy Hakkında Kasım ayının 1984’üncü gösteriminde İstanbul’un en talihsiz metrekarelerinde doğduğu ve hâlen “iki yakası bir araya gelmeyen deli gömleği” diye adlandırdığı o akli dengesini yitirmiş şehirde ikamet ettiği rivayet edilmektedir. Sarı sıcak çocukluk günlerinde tren raylarına eğilip de kulağını dayadığında, Tanrının ona ilk emrini de duyacaktır. –Aşk! Gecenin mayasına güneş katma çalışmalarına; böğürtlen bahçelerinden aldığı mor lekelerin gölgesinde, ateş böceklerinin haklı mücadelesine o pervasız gülüşüyle iştirak ederek başlamıştır. İlk yenilgileri de yine bu günlere rastlamaktadır. Kanayarak ve yaralarının toprak bütünlüğünü tanıyarak büyürken, zihnini eşeleyen hayata dair o imla hatalarını da göz ardı edemiyordur artık. Kelimelerle tanışıklığı uzun yıllara tekabül etmese de, sağlam temellere dayalı bir dostluk kurmaları çok da vakit almamıştır. Kalem ve beyaz kâğıtların itilafında girdiği her savaşta günbegün ölse de, cephede kurşunların da can verebileceğini anlatmayı inatla sürdürmüştür. Keza yazara göre Aşk biraz da; -Dengesiz ipler üzerinde trapez gösterisidir! Yazar, tarih içinde tertip edilmiş çeşitli kıyametlerde muhtelif ecellerle ödüllendirilmiştir. Özgür Gümüşsoy Facebook Hayran Sayfası : Linklere ulaşabilmeniz için KAYIT Olmanız Gerekmektedir.. |
| Funda Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
emir_a (02-24-2011) | ||
|
#3 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
|
Okumaktan keyif aldığım bir yazar oldu kendisi, son kitabınıda aldım bu arada ... Bana Bir Aşk Zaman Ver "Çok kalmayacağım sende, biraz sevip döneceğim yine kendime..." Özgür Gümüşsoy |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |