![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Türk Yazarlar Kategorisinde ve Haftanın Yazarı Forumunda Bulunan Yelda Karataş -"Ol'ama'dıklarım" Konusunu Görüntülemektesiniz. Yelda Karataş -"Ol'ama'dıklarım" Masmavi bir gökyüzü olamadım mesela bir damla yağmur ansızın bozuyor kalbimi gölde balık da olamadım hiç tersine akan ırmak sularını özlüyor gözlerim korkulu bir sevdanın perçemi olamayacağım ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Yelda Karataş -"Ol'ama'dıklarım" ![]() Masmavi bir gökyüzü olamadım mesela bir damla yağmur ansızın bozuyor kalbimi gölde balık da olamadım hiç tersine akan ırmak sularını özlüyor gözlerim korkulu bir sevdanın perçemi olamayacağım ki sevda: korsan yürekli şairlerin zamanına yazılı toprak üste ay'la benim ki hiç silinmeyecek. Mavi kanadına martının düşen bir damla kanlı intikam ben olamadım. Küçük vaadlere sığan büyük sözlere hayran olmadım büyük yaşamların küçük sözlerle başladığı zamanlara aktı ömrüm delik deşik ki bu kargının kırık parçası ölüm, yaşamımdan büyük değil ne yapsam Eylemimden bir fazla söz olamadım. Yelda Karataş - Yelda Karataş Kimdir? - Yelda Karataş Hakkında 1954 Zonguldak doğumlu. Lise ve Üniversite eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1976 yılında Galatasaray İktisat ve İşletmecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Mezuniyet sonrası 25 yıl süreyle reklam yazarı ve yaratıcı yönetmen olarak reklam ajanslarında çalıştı. Kristal Elma ve Başarı Ödülleri aldı… Finanstan otomotive, tıp alanından gıda sektörüne, Sektörel ve Kurumsal bir çok derginin Editörlüğü ve Görsel Yönetmenliğini üstlendi. Akademi İstanbul’da öğretim görevlisi olarak Yaratıcı Düşünme, Reklam Yazarlığı, Sunum Teknikleri alanında dersler vermeye başladı. 80’li yıllardan günümüze Türkiye’nin saygın ve tanınmış edebiyat dergilerinde şiirleri ve şiir üzerine düşünsel yazıları, deneme ve eleştirileri yer aldı. 90’lı yıllardan başlayarak Akademi İstanbul’da İletişim Grup Başkanlığı ve Reklam Bölüm Başkanlığı yaptı. Seminerler verdi, work shoplar gerçekleştirdi. Marketing Türkiye ve Media Cat gibi dergilerde reklamcılık üzerine yazılar yazdı. 1993 Deli Kızın Türküsü, 1995 Işık Doğudan Yükselir albümlerinde Sezen Aksu ile şarkı sözü yazarı olarak çalıştı. 1992-93 yıllarında Hür FM’de Şairler Korsandır Programını gerçekleştirdi. 1996’da ilk şiir kitabı Ürperme ile Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü; 1999’da çıkan ikinci kitabı Alacaydınlık ile Dünya Globus Şiir Ödülü’nü kazandı. 2000-2002 yılları arasında Reklam Yaratıcıları Derneği Genel Sekreterliği yaptı. 2001 yılında üçüncü şiir kitabı Enel Aşk çıktı. 2004 yılından bu yana, Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi’nde gönüllü dersler vermekte. Öğrencileri ile tiyatro çalışmaları sahnelemekte. Dördüncü kitabı Bir Kadının Kaleminden Şems ve Mevlana 2006 Dünya Mevlana yılında basıldı. Bu kitabı ve Enel Aşk, Prof. Elçin İskenderzade tarafından Azerbaycan diline çevrilerek, Azerbaycan’da basıldı. İstanbul Bir Dişi Orospu Beyoğlu Altın Dişi şiir kitabı ve ZAİT 2007 yılında basıldı. 2007, 10. Mainchi Uluslar arası Haiku Yarışması Büyük Ödülü’nü aldı. Yine 2007 18. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Şenlikleri Öykü Yarışması’nda Gecenin Sütü Öyküsü ile Birincilik aldı. 2007 Mitos – Boyut Tiyatro Yayınları Başarı Ödülü’nü Vahşi Komedi yapıtıyla aldı. Perküsyoncu ve besteci Yinon Muallem’in My Way isimli albümüne aynı isimdeki şiiri ile katkıda bulundu. 2008 Şahdamar/Şahdemar, şiir kitabı şair Kemal Burkay tarafından çevrilerek Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde birden basıldı.Toplu şiirlerinin yer aldığı Hüzün Suretleri isimli şiir kitabı yine aynı yıl, 2008’de basıldı. 8. Uluslararası Şairler Paris Festivali’ne 2008 yılında Türkiye’yi temsilen davet edildi. Cezmi Ersöz’ün öykü kitabı Şizofren Aşka Mektup’u Tiyatro Oyunu olarak yorumlayıp yazan Yelda Karataş’ın bu çalışması Devlet Tiyatroları’nda oy birliği ile kabul edildi. 2008, 1. Uluslararası Fütüristler Zirvesi ana konuşmacıları arasında yer aldı. Antalya'da ilk kez gerçekleşen HALKIN PORTAKALI ÖDÜLÜ 2009 etkinliğinde, HALKIN gönüllü yarışmacılarına kısa metrajlı film senaryosu eğitimi verdi. 2010, Hasan Karcı’nın yönettiği Bozkırda Bir Çiçek filminde oynadı. Ege Sanat, Artistic Nokta'da Tiyatro Bölüm Başkanlığı yaptı. İsmail Cem TV Ödülleri 2010 Yılı Ön Jüri üyesidir. Boğaziçi Kitap Fuarı çerçevesinde ilk kez gerçekleştirilecek Haiku yarışmasının jüri üyeleri arasında yer almakta. Yaşam Radyo’da Şairler Korsandır programını gerçekleştirmekte. G.İ.T. (Gavur İzmir Tiyatrocuları) ile oynamakta. Bahçeşehir Üniversitesi Kariyer Merkezi ve BÜSEM’de Eğitim Danışmanlığı yapmakta. Yeditepe Üniversitesi'nde Yaratıcı Yazarlık dersleri vermektedir. |
| Funda Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
emir_a (03-01-2011) | ||
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |