![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Eğlence Kategorisinde ve Komik Fıkralar-Yazılar Forumunda Bulunan Eczanemin Günlüğü... Konusunu Görüntülemektesiniz. Bir ilaç firması, Türkiye genelinde eczacıların başından geçen ilginç olayları toplamış “Eczanemin Günlüğü” ismiyle kitap haline getirmiş... buyrun trajikomik olaylar ... İ.S.K.İ. Eczanemizin vitrininde anlaşmalı kurumların adı yazar. Bunların arasında ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Bir ilaç firması, Türkiye genelinde eczacıların başından geçen ilginç olayları toplamış “Eczanemin Günlüğü” ismiyle kitap haline getirmiş... buyrun trajikomik olaylar ... İ.S.K.İ. Eczanemizin vitrininde anlaşmalı kurumların adı yazar. Bunların arasında İ.S.K.İ. ve yeşil kart da bulunuyor. Bir gün müşterilerimizden biri elinde makbuzla gelip su parası yatırmak istediğini söyledi. “Burası eczane” dediğimde “Olabilir ama kapısında İ.S.K.İ. yazıyor” diye beni azarladı. Bir başka seferinde ise hastalarımızdan biri bizden yeşil kart almak istedi. Gerekçesi aynıydı, kapıda yeşil kart yazması. (...Çelen Eczanesi-İstanbul) ... ŞİFRE Bir gün eczaneme yaşlı bir teyze geldi. Kan sulandırıcı bir aspirin istedi. Ben de hem çok hem de ucuz olması nedeniyle Aspirin 300x100 tablet önerdim. “Bak teyzeciğim bu kapağa sol elle bastırıyorsun, 1-2-3 çevir, hop açıldı!” diye göstererek ilaç kapağının açılışını gösterdim. Teşekkür edip ilacı aldı ve gitti. Bir saat sonra falan kalfam “Bir hasta seni arıyor” diyerek telefonu uzattı. Baktım biraz önceki teyze “Eczacı bey, kapağı açamıyorum” diyerek şifreyi tekrarlamamı istedi. (...Egeli Eczanesi-İzmir) ... KAPI SAPI Nöbetlerden birinde müşterimiz “kapı sapı” istedi. Neden böyle bir şey istediğini sorduğumda sinirlendi. Konuşması düzgün olmadığı için tüm iyi niyetime rağmen ne istediğini bir türlü anlayamıyordum. Neyse ki eşim yardım etti ve müşterinin bağırsakları çalışmadığı için “kabız hapı” istediğini anladım. (...İlker Eczanesi-İstanbul) ... MASADAKİ İLAÇ Eczanemize gelen yaşlı bir teyze tansiyon ilacı alacaktı. Reçetesini alıp bilgisayara girdik, bir haftalık bir ilacı var gözüküyordu. Oysa teyze ilacının bittiğini, elinde kalmadığını söylüyordu. Biz de bilgisayara göre elinde ilaç olması gerektiğini söyledik. Telefonumuzla evini aramak istedi, izin verdik. Telefona çıkan kızına “Kızım masanın üzerindeki ilacı kaldır. Burada bilgisayar dedikleri bir makine var, ilacımı görüyorlar bana ilaç vermiyorlar” dedi. (...Ömür Eczanesi-Trabzon) ... DUL KARI Eczaneme gelen yaşlı bir amca “Dul karı var mı?” diye sorunca önce şok oldum... Ama sonradan anladım ki hasta tatlandırıcı “Dulcaryl” istiyordu. masadaki ilaç olayına bayıldım... ![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |