MavizeL mırr ve vızz (: Nice Mutlu Senelere
Go Back   www.MavizeL.com
Edebiyat
Türk Dili ve Edebiyatı
Makaleler - Köşe Yazıları
Ahmet Hakan - Biraz uzaktan kongre notları

Ahmet Hakan - Biraz uzaktan kongre notları

Türk Dili ve Edebiyatı Kategorisinde ve  Makaleler - Köşe Yazıları Forumunda Bulunan  Ahmet Hakan - Biraz uzaktan kongre notları Konusunu Görüntülemektesiniz. SAHNE - Neo-klasik bir yaklaşımla oluşturulmuş Selçuklu figürleri ve turuncunun hâkimiyeti... Ben bu tuhaf sentezle hangi mesajın verilmek istendiğini pek anlayamadım. Ancak sahnenin uzaktan görünüşünün hafiften totaliter bir yapı imajını ...

sosyal paylasim linkleri
İçeriği Facebook ile paylaş
İçeriği Digg ile paylaş
İçeriği del.icio.us ile paylaş
İçeriği Google ile paylaş
İçeriği StumbleUpon ile paylaş
İçeriği Reddit ile paylaş
İçeriği Twitter ile paylaş
İçeriği technorati ile paylaş
İçeriği Simpy ile paylaş
İçeriği Newsvine ile paylaş
İçeriği netvibes ile paylaş
İçeriği myspace ile paylaş
İçeriği misterwong ile paylaş
İçeriği friendfeed ile paylaş
İçeriği blogmarks ile paylaş
İçeriği Blinklist ile paylaş
  #1 (Mesaj Linki)  
Alt 10-04-2009, 11:03
~ SükûT-u HayaL ~ isimli Kullanıcı Resmi (Avatar)
~ SükûT-u HayaL ~
Misafir

Standart Ahmet Hakan - Biraz uzaktan kongre notları

SAHNE - Neo-klasik bir yaklaşımla oluşturulmuş Selçuklu figürleri ve turuncunun hâkimiyeti... Ben bu tuhaf sentezle hangi mesajın verilmek istendiğini pek anlayamadım. Ancak sahnenin uzaktan görünüşünün hafiften totaliter bir yapı imajını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

KONUŞMA - Sanırım Başbakan Erdoğan, hitabet sanatında biraz Deniz Baykal’a benzemeye başladı... Uzun konuşuyor ve tekrara düşüyor... Şöyle ki: Konuşmayı dinlerken bir ara çıktım, yemek yedim, “twitter”da üç-beş mesaj salladım ve döndüm... Yeniden konuşmaya dikkat kesilince kendimi hiç fasıla vermemiş gibi hissetmeyeyim mi?
NİYET - Türkiye’de artık niyetler, zikredilmesi sakıncalı isimlerin anılmasıyla açığa vurulur oldu... Ahmet Kaya, Said-i Nursi, Nâzım Hikmet, Cem Karaca gibi isimleri aynı anda selamladığınız anda hem sempatik, hem de zararsız bir mesaj vermiş oluyorsunuz... Bakalım Mahir, Ulaş, İbrahim Kaypakkaya, Metin Yüksel gibi isimlerin üzerinden de niyetlerin açığa vurulduğu günler gelecek mi?
SLOGAN - 23 Nisan sloganı gibi bir slogan bulmuşlar: “Biz Birlikte Türkiye’yiz...”. Heyecanlandırmıyor, şevkle söyleme iştahı uyandırmıyor, galeyan hali yaratmıyor, sarsmıyor... Ne demişler? Heyecan gidince mantık gelir...
ŞİİR - Sanırım Başbakan Erdoğan, zindan günlerinin hiç ama hiç unutulmamasını istiyor... İşte bakın konuşmasının bu seferki “şiir” bölümünde Necip Fazıl’ın “Zindandan Mehmet’e Mektup” şiirinin pek bilinmeyen dizelerini mırıldandı... Eskiden ezbere bilirdim bu şiiri... Uzun zamandan beri okumamıştım... Erdoğan okurken tekrar etmeye çalıştım... Evet, evet... Unutmamışım...
YORUMCULAR - Akif Beki ile Mustafa Karaalioğlu Başbakan’ın konuşmasını yorumluyorlardı... “İnsan eksiklikleriyle insandır” ilkesini sanırım duymamış olacaklar ki, her ikisi de konuşmada küçük bir kusurcuk bile bulamadılar... Acıyarak gülümsedim tabii...
EKÂBİR - Artık AK Parti’nin de ekâbirleri var... Nükhet Hanım, Necati Bey, Suat kardeş... Hepsi ama hepsi kıvanç ve -Ahmet Necdet Sezer’in tabiriyle- gönenç içindeydi... Egemen Bağış gururlu, Dengir Fırat mağrur, Suat Kılıç çalışkan, Taner Yıldız memnun görünüyordu... “Tek adam” olayının içselleştirilmesi sanırım böyle bir şey...
AÇILIM - Yorumcular, “Çok önemli bir konuşmaydı... Başbakan açılımın ne olduğunu açıkladı...” falan demediler mi? Kafayı yiyecektim... Ne yani Yunus’tan iki dize, Mevlana’dan bir dörtlük, Âşık Veysel’den bir türkü... Beklediğiniz açıklama bu muydu? Madem Yunus ve Mevlana ile olay çözülecekti, 30 yıldır neden kan döküldü ki?
SEYİRCİ - Ne yalan söyleyeyim: Beşiktaş taraftarı ile AK Parti taraftarı acayip benziyor... Üç ay önce gittiğim Beşiktaş maçında tribünlerdeki senkronizasyondan etkilenmiş, Beşiktaşlı olmuştum... Kongredeki taraftar yaratıcılığı beni o kadar etkiledi ki, az kalsın AK Partili oluyordum...

‘Açılım’a desteği her an çekebilirim

“Açılım” sonucu...
72 milyon el ele verip “Hepimiz Mevlana’yız” diyerek sema dönse de...
Her bir ağızdan Yunus Emre dizeleri dökülse de...
Herkeste bir Âşık Veysel potansiyeli ortaya çıksa da...
Ağzını açan “Sevelim, sevilelim” diye haykırsa da...
Her konuşan “Gelin canlar, bir olalım” dese de...
Edirne’den Ardahan’a kadar her bir karıştan “Hepimiz kardeşiz...” türküsü yükselse de...
Ben yine de...
Adı “MİLLİ BİRLİK PROJESİ” olan bir açılıma destek vermem arkadaş...
Kim buldu bu ismi, kim akıl etti, kim gündeme getirdi bilmiyorum ama...
Darbeyle yönetime el koyan konseylerin adını...
Herkesi silah zoruyla birleştirmeyi hedefleyen tuhaf planları...
İkinci Dünya Savaşı’nın faşist liderlerini...
Cemal Aga’yı, idamları, Silahlı Kuvvetler Birliği’ni...
Menderes’in dramını... Kenan Paşa ve beşlisini...
Çağrıştıran...
Bir isimle yapılan açılıma benden destek çıkmaz...

Egemen Bağış heyhat

Yabancı gazeteci soruyor: Ruhban Okulu’nu neden açmıyorsunuz?
Devlet Bakanı Egemen Bağış yanıt veriyor: Benim görev alanım değil... Bana kalsa açarım...
Açık sözlülüğe mi sevineyim...
Yoksa...
Koskoca bir Bakan’ın çaresizliğine mi üzüleyim...
Bilemedim vallaha...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

forum kurallari Yetkileriniz