![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavizel.com 'a Hoş Geldiniz Kategorisinde ve MavizeL Cafe :) Forumunda Bulunan Günün fıkrası Konusunu Görüntülemektesiniz. Yönetim Felsefesi Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verilir. Her iki takım da performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçer. ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Yönetim Felsefesi Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verilir. Her iki takım da performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçer. Büyük gün gelir ve iki takım da hazırdır. Yarış başlar ve bittiğinde Japonlar bir kilometre farkla kazanırlar. Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılır. Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verir. Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu hata bulunur ve çözüm önerisi getirilir. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise 1 kişi kürek çekiyor, 8 kişi dümeni kullanıyordu. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandırılır. Yeni yapılanma şekli şöyle olur; 4 dümen müdürü, 3 bölgesel dümen müdürü, kürek çekmekle görevli kişinin performansından sorumlu bir dümen yöneticisi, ve kürek çekme elemanı. İkinci yarışı bu defa Japonlar iki kilometre arayla kazanırlar. Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçer. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovulur ve müdürlere sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verilir. |
| Sükut-u Hayal Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
Terk-i (05-03-2009) | ||
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
|
işte gercek turkıyemızın yuzu diye bılırım yaparken ıyı yapamadın mı vayyy halineee.....tesekkurler guzel bı fıkra....
|
|
#3 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Bir futbol fanatiği birgün arkadaşının ziyaretine gider. Arkadaşı ise ölüm döşeğinde azraille boğuşuyor. Perişan durumda olan arkadaşına rağmen dayanamaz ve sorar: "Bana bir iyilik yap ve öbür tarafa gittiğinde orda da futbol var mı yok mu diye haber ver." Arkadaşı tamam der. Adam öldükten iki hafta sonra fanatik arkadaşını ziyaret eder. Fanatik olan, arkadaşının hayaletini görünce saşkınlıkla kalkar. Hayalet: "Sana bir iyi bir de kötü haberim var, ilk önce hangisini söyleyeyim?" Fanatik: "İyi haberden başla." "İyi haber; her carşamba arkadaşlarla maç yapıyoruz. Kötü haber ise; bu çarşamba kalecimiz sensin!" |
| Sükut-u Hayal Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
Terk-i (05-03-2009) | ||
|
#4 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
|
|
#5 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş. Etrafındaki esnafları seyrediyorken, tam bu sırada ensesine bir tokat gelmiş. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş sonra toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş. Bir bakmış ki kendisinin 2 katı insan azmanı gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce, sonra sinirli sinirli: "Bana sen mi vurdun?" demiş adama. Adam: "Ben vurdum ne olacak?" demiş. Hoca: "Şakadan mı vurdun ciddi mi?" diye sormuş, Adam terslenmeye devam ederek: "Ciddi vurdum n'apıcan?" deyince bakmış işler sarpa saracak: "Aman aman, öyle olsun zaten canım…" demiş, "Çünkü şakadan hiç hoşlanmam." __________________ |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |