![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavizel Ansiklopedi Kategorisinde ve Muhalefet Sözlük Forumunda Bulunan Günümüzün Küçük Kadınları Konusunu Görüntülemektesiniz. Günümüz türkiyesinde Kadınlık & Kızlık kavram ve değerinin düştüğü uçurum hepimizi ciddi derecede düşündürür hale geldi. İzlediğimiz diziler, filmler ve etkilendiğimiz müziklerin çoğunda eskiden benimsenen Kadınlık & kızlık kavram ve ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
|
Günümüz türkiyesinde Kadınlık & Kızlık kavram ve değerinin düştüğü uçurum hepimizi ciddi derecede düşündürür hale geldi. İzlediğimiz diziler, filmler ve etkilendiğimiz müziklerin çoğunda eskiden benimsenen Kadınlık & kızlık kavram ve değerinin aksini hatta zedelendiğini görüyoruz. Ne demek istiyorum? Örnek vermek gerekirse ; Aslında aitlik kavramında olan günümüz küçük kadınları değişi ile "onu giyme bunu giyme yeter be" durumu aslında kadına verilen değerin anlaşılamaması sonucunu geliştirdi. Öyle ki bir erkek gözünde, "herşey" anlamına sevdiği kadını bürürken, yeryüzünde göremiyeceğimiz kanısını yıkıp "meleğim" değeri verirken, Sahip ve ait olduğu kadına adeta dokunmaya kıyamazken, başka gözler için alıcı konuma gelmesini asla kabul edememektedir. Bu erkekte koruma duygusunu uyandırıp, meleğinin ne giymesine karar verebilmesi hakkını doğurur. Bu erkek için kutsal bi değer iken kadında "sıkıyorsun" diye tabir edilir. Erkeğin duyduğu bu yüksek değeri günümüz küçük kadınları kısa şortlar vb. giyerek zedelemektedir. Dışarıda kötü gözlerden bıktığını söyliyen kadın, erkeğinin verdiği değeri görmezden gelip ısrarla aynı şeyleri tekrarlamaktadır. Eskiden kadınlar, bunları onur ve aşk sayıp mutlu olurlarken şimdi "kro, maço," gibi terimlerle yerin dibine sokmaktadır. Oysa bu erkeğin doğasında olan o eşsiz babalık duygusu gibi kutsal bir değerdir. Kadınların sahip oldukları değeri anlamaması cinsel birleşim yaşını 15,16ya kadar düşürmekte ve ciddi boyutta tehlike arz etmektedir. Eskiden annelerimiz bu konular çerçevesinde kızlarının saçlarını okşarken öğüt verirlerdi, şimdi ise ceplerine para koyup alışveriş mağazalarının önüne bırakır oldular. Ben tüm bu saçmalıklara isyan etmekle birlikte bu konuyu tartışma ortamına sunuyorum, görüşlerinizi merak ediyorum Mavizel Ailesi. Konu Terk-i tarafından (10-05-2010 Saat 06:35 ) değiştirilmiştir. |
| Terk-i Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
dü$pérésT (10-05-2010) | ||
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Günümüz türkiyesinde Kadınlık & Kızlık kavram ve değerinin düştüğü uçurum.... geçen nette haberlerde okudum...zihinsel özürlü bir kız (yaşı 15 olması lazım) annesi ve babası kavga edince jandarma yolunu tutuyo ama yolda 3 kişi tarafından geceye kadar hem dövülüyo hem tecavüze uğruyo... benm bu haberi okuyunca canımdan can gitti sanki... ama biz hem 4 kişi tarafından tecavüze uğrayan birinin esprisini yapan hemde başka bir yandan bu olayı gerçek farzedip (!) milleti topa tutanların olduğu bir ülkedeyiz...maalesef... asıl gerçek çok farklı...asıl gerçek benim yukarı yazdığım haberdi... gerçek; konudan çok ,lanse edilendi...örnek almaya musait olanlardı... bence bir bakıma budur o uçurum... diğerine gelince... aslında bende bazı şeylerin hemcinslerimce anlaşılamadığını düşünüyorum... bazen onları ben bile anlamıyorum... benim düşünceme göre... ait olmak çok özel birşeydir...güzeldir...karşındaki kanadın olmayı becerebiliyorsa...ve sende melek olmayı becerebiliyorsan...bence bu maçoluk değil...merhamettir...şefkattir...ve bence gerçekçi bir aşktır...korumaktır...erkeğin kendisi gibi görmesi canından bilmesidir... bunlardan sıkılan kadın/ kız bunun tadına hiç varmamıştır bence... ve bunu yaşamaktan mahrum kaldığı için üzülmelidir... aşk olgunluk...fedakarlıktır...fedakar olmazsan hiçbirşey alamazsın...ve mutlaka bulunabilecek orta yol vardır... değeri korumak itiraz etmek değildir...özgür olmak adına başına buyruk olmakta değildir... değeri korumak, değerinin farkına varmaktır.... Konu dü$pérésT tarafından (10-05-2010 Saat 20:17 ) değiştirilmiştir. |
| dü$pérésT Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
Terk-i (10-06-2010) | ||
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |