![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavizel Ansiklopedi Kategorisinde ve Muhalefet Sözlük Forumunda Bulunan Türkçe ve Facebook Konusunu Görüntülemektesiniz. Facebook internet alışkanlıklarımızı değiştirdiği gibi yazma alışkanlıklarımızı da değiştirdi kanımca. Üyelerin profillerine yazdığı yazıya rastgeliyorum, Türkçe’den eser yok.Kelimeler arasındaki “ ünlü ” harfleri atmayı karizma zannediyor birileri. Gülüp geçiyorum. Dahası ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Facebook internet alışkanlıklarımızı değiştirdiği gibi yazma alışkanlıklarımızı da değiştirdi kanımca. Üyelerin profillerine yazdığı yazıya rastgeliyorum, Türkçe’den eser yok.Kelimeler arasındaki “ünlü” harfleri atmayı karizma zannediyor birileri. Gülüp geçiyorum. Dahası bir büyük bir küçük harf vakası yok mu,serseri imajı uyandırıyor ben de. “mErHaBa dÜnYa” şeklinde benzeri paylaşımlar yapıp gibi komik bir duruma düşenlere de üzülüyorum,yahu Türkçe bu. Altı üstü 2 kelimelik birşey yazacaksın,içine etmenin bir mantığı yok. Ha unutmadan bir de şöyle bir moda var : Eleman, “ben” yerine “bhen” yazıyor,”ya” yerine “yha” yazıyor. Çok karizmatik(!) ya,o yüzden. Ne diyeyim,Türkçemizi katlettiler, “cümle“mizin başı sağolsun. |
|
#2 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
|
bir dönem telefonlarda uyguladık kesmedi msn'e taşıdık.... artık normal karşılanıyor...
|
|
#3 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| tüm bunlar yetmedi...artık öyle konuşur oldu millet.... geçenlerde liseli kızların yanından geçiyorum, vedalaşıyolar,kız diğerine bağırdı: -hadi kiiiiiiiiibb diye..... {kendine iyi bak'ın kısaltması(!) k.i.b.} ![]() |
| dü$pérésT Kullanıcısına Teşekkür Edenler : | ||
SerkaN (11-01-2010) | ||
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |