![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve Orhan Karın Forumunda Bulunan Bir Sona Şairce Yaklaşımlar - Orhan Karın Konusunu Görüntülemektesiniz. İçindeki gündüzleri infaz edilmiş bir ceset Taşıyorum içimde, Karanlığını hiçbir gecenin örtemediği… Geçmişten kopamayan adam Gelecekten kopuk ve beklentisiz adımlarla Yerinde sayıyor hala… Ne acıdır ki, İçimde kapanmak bilmeyen boşluk ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| İçindeki gündüzleri infaz edilmiş bir ceset Taşıyorum içimde, Karanlığını hiçbir gecenin örtemediği… Geçmişten kopamayan adam Gelecekten kopuk ve beklentisiz adımlarla Yerinde sayıyor hala… Ne acıdır ki, İçimde kapanmak bilmeyen boşluk kadar Kimse sahiplenmedi beni… Gelenler ruhumu yıkayıp apansız terklerle Öyle gittiler… Kentlerce uzağımı düşünüp Düştüğüm boşluğun acısıyla Kıvranmakta zihnim… Anlıyorum ki, hiç kimsenin beni anlayamayacağı bir yerdeyim Sonumu görebiliyorum… Hiçbir şey hissedememe hali bu olsa gerek, Duyguların açığa alınması sanki… Hayat denilen kararsız suskunun Ağır adım çığlıkları nefesimde düğümlüyor artık yaşamayı… Cinayetten bozma intihar peydahı bir yüreğin Son çırpınışları var ezberimde, Zihnimdeki başlangıç hevesinden bir ısırık daha Koparıyor bir kadının gelmeyişlerinden Doğan sonlar… Susmakla susturulmuyor hayat, Benden gelecek bir çığlığı bekliyor belki o da, İçimizde Özlemler büyüsün hele, Şöyle vuslat konmuşken gözlerimize, Konuşacağım söz, sözüm var İstanbul’a… Bekle beni İstanbul beklediğim gibi seni… Kirli kentler coğrafyasında ölümün Adı bile o kadar önemli olmuyor insanın Ne zaman Umut, iklimi’yle yan yana gelse Sus dayatılıyor gözlerimize her şiirde, Cümle sonlarında Bir kapı aralığından el sallıyor Sanki iklimsiz bir umut; Suç işlemiş bir çocuğun Ürkek bakışlarından sallandırarak İki arada bir derede kalmışlığını… Üstüne kalın bir şeyler al olur mu Ben rüyalarındayken, Suskunluğun soğuk ikliminden aşırdığım cümleler asılı seni bekleyen otobüs duraklarında… Ve her durakta aynı söz var aslında ''Aşk yanı başımdaymış meğer; hiç görmemişim… Sen ki benim kabul olmuş duamsın!…'' Düzden okusak vuslata bir adın kalacak belki Tersten okusak ayrılığa bir adım… Biz ki okumayı erteliyoruz hep… Lise yıllıklarında yer etmiş Felsefeci tavırlı söylemlerim geliyor aklıma; ''Geri dönüşü olmayan bir yoldasın; Hayatını erteleme…'' Oysa hayat kaç kez ertelemişti beni… Her sabah doğan güne asmak umudu; Yaşamak bu olmamalı… Kim atsa ilk adımı Son adımda sus konacak dilimize belli… Bekleyişler bekletişler hep bu kadar uzun mu olmalı, Sabrın çatlak surlarına acılarımı bastım ben Bekleyişleri özlemlere adayıp Adınla çıktım her şiire yar… Ne kalem kırıldı bükülmekten Ne yürek tükendi bölünmekten… İnsan olmanın erdemiyle sustumsa, Cevap hakkım olmadığından değildir bilesin… Ki Sustuklarımı yazar bu kalem Yürek çarpıntılarımı, tek ayağı çukurdaki hayatıma Nefes tutundurma becerilerimi… Ve Kendimi kandırma yeteneksizliğimi… İçindeki sesleri çoğalan kadınlar Ancak susmazlarsa yaşayabilirler Bilirsin, Konuşmak Susulanlara geç kalmaktır belki Ama olsun, Sen bana hep geç kalırdın zaten… Sustuklarımı bekletmekle Kan kaybetmez yüreğimdeki yara… Ki kabuk tutan yaralarda hep taze bir kan beklemez mi acıyı!... Seni üşütmesin yazılanlar yeter, ben beklerim… Beni bu çağın dışında bir aşkla seviyorsun, Oysa biz bu çağda yaşıyoruz, deyişini Hiç unutmuyorum… Kabataş’taydık… Sahili döven bakışlarımın Gölgesine tutunabilir miydi o an hiç kimse? Tutunmayı bile denememiştin… Ben senden bir bardak su isteyecektim Akdeniz değil, Sana bardakla gelmek haksızlık olur diyecektin sen, Sonra bir şiir peydah olacaktı susuşumda; Daha sonra yazılmak üzere belki… Bir çocuk mendil satmak isteyecekti; Kabataş’ta ayrılığa bir mendil.. Nerden bilecekti ki… Duasının geç kalmışlığına gülecektik içimizden, Ben sahilden uzaklara yatıracaktım gözlerimi Hiç konuşmadan oturacaktım dakikalarca… İlk kez birini yolcu edecektin sen; Herkesin seni uğurladığı Haydar paşa‘dan… Bir veda daha eklenecekti kimliğime Daha bir şair olacaktım belki… Daha bir u/mutsuz… Ama daha vakit vardı… Uzun soluklu susmalar düşecekti payımıza, Sana aldığım kolyeyi geçirecektim boynuna Bir idam ipi soğukluğuyla; Ellerim donacaktı… Dudaklarından dökülen mahcup bir teşekkürü reddedecektim Hiçbir şey senin kadar yaşanmaya değer değil Diyecektim. Önceleri kokumu saçlarına satarak giden ben bir aşkın beklentisini Sığdırdığın parfüm kutunu Ellerime sıkıştırmana bir anlam veremeyecektim… Çok sonraları, Sesine Uyku Kaçmış Adamın söyledikleri Gelecekti aklıma; ''Giden kaybediyorsa Kaybettiği için giden ne oluyor Şimdi sor kendine Gittiğim için mi kaybettim Kaybettiğim için mi gittim'' Kaybeden biri varsa o da benim Diyecektin… Susacaktım; Her zamanki gibi… Oysa Seni sevmek hiçbir çağda ağır gelmeyecekti bana… Kahramanlar böyle yapmazdı Doğruydu şarkıların söylediği… Sevdamın enkazını hep içimde taşıyacaktım Göğsümü gere gere; Onurlu bir gülüş bekleyecekti beni Ağlamalar ülkesinde… Herkesin öykündüğü bir kahraman Olarak kalacaktım hep senin düşünde; Senin için düşmüşken masalımdan gerçeğe… Sense masal olacaktın yine tüm gerçekliğinle… Baktığın tüm gerçekleri sahte kılan ela bakışlarından Marmara’yı seyredecektim Yine de gözlerin diyecektim… Gözlerinle aramda hep olacaktı Senin o anlamlandıramadığın sözsüz diyalog… Nefretimi sızdıran cümlelerim yakacaktı kirpiklerini Hayata küsmüş bir adam bırakacaktın gerinde, Sustuğumda canın acıyacaktı Ölü şairlerin kalem ardı şiirlerinde aramanı Söyleyecektim Adımdan dökülen umudun kırıntılarını… Herkes sana hayran kalacaktı, Nefretimi aşan cümleler kurana dek ben… Gerçekten nefret edebilsem; Şairliğimin kalemini kırmak olacaktı Belki; Durmadan dillendirdiğim intiharım… Kalemimin kırılması da, Nefesime pusu kurmaktı zaten benim için… Ölüm ki tek gerçekti… Hangi masalı anlatacaksın şimdi bana Sustum dinliyorum; dilimde son replik; Özlemeliyim seni; son(um)a daha var… umut_iklimi (Orhan KARIN) |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |