![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve Orhan Karın Forumunda Bulunan Çalıntı İlk-Adımlar - Orhan Karın Konusunu Görüntülemektesiniz. Çalıntı İlk-Adımlar Bir nehrin denize döküldüğü yer düşlemesinde, Kıyas kaçınılmaz oldu, gözlerin için; İhlalci anıların namlusunu doğrulttum yüzüme, Şimdi hangi ela öpüş çekip alabilir ki Gözlerimden kahvesini sen kadar… Yüreğimde ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Çalıntı İlk-Adımlar Bir nehrin denize döküldüğü yer düşlemesinde, Kıyas kaçınılmaz oldu, gözlerin için; İhlalci anıların namlusunu doğrulttum yüzüme, Şimdi hangi ela öpüş çekip alabilir ki Gözlerimden kahvesini sen kadar… Yüreğimde yaşlanan ak saçlı, Bilgece uyutulmuş aşklara mı özendin? Gitmekle kalmaya sefir… Bir kent yakınımdın oysa, Şimdi araya girenleri saymaya coğrafyam tezat… Hem sıska bir yalan inan bana Sırra kadem basmak denilen… Yazdıklarım, (birer) gambazcıyken hayatımın deltasına, Yine de aşk mı olsun yaşadıklarımı anlayabilene, Ki en başta sana..? Bu kaçıncı şiirdir ki Önümü kesemediğin ince bir anlamda, Kaburga kemiklerimi saymaktan aciz Ölgün bedenim… Ben ki hala senin göğünde yalnızım, Varsın bir düş daha ağarsın Saçlarımdaki yorgun masal/da… Ayaz tuttuğunda sırtıma dibi donmuş geceler, Kahraman’ca duruşlara öykündüm Büyük kent çıkmazlarında, Bir kaybı unutmayı Kendimi uzaklara kaçırmakta aramadım hiç, Ve inan bana Adını düşürdüğüm hiçbir akşam olmadı Yüreğimin kuzeyinde… Bilirim, Sığ bir düşünür olmaktan gelir Hırçın maviler aramak; Dalgası kendinden bir denizken sen kıyılarımda… Ah bir tutunabilsem Kirpik altı sol göz uçurtmalarına Hayat niyetine yeniden… Tüketeceğim bu hüznü Son kurşununa minnetle kalemin… Nefretimi sığdırmak güç gelir Hiciv ayinlerine sayfaların, Gölge kentler büyütmem bundan … Tersine çevir şimdi şiirleri, ve seni ancak onlara aldırış etme/me/k yaşatır sevdiğim!... kaçırıp kendini saklı odalardan okurken şiirimi, çaprazındayım işte kaçamak bakışlarınla aradığın anlamların; İlk adımlarım çalıntı sende, Son adımı atan olacağım… umut_iklimi (Orhan KARIN) |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |