![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve Orhan Karın Forumunda Bulunan Gülüşünde Ağlayan Çocuğa Bir Kahkaha Borcun Var - Orhan Karın Konusunu Görüntülemektesiniz. Gri hüzünlerin bestelenip çalındığı yüzümden Gülüşü çalınmış gençliğimi çoktan düşürdüm ben … Hiç kovamadım alnımda biriken çizikleri Kendimden … Ve yüzümdeki izleri isimlere yamatacak Ustalığı bulamadım kalemimde … Sevmeye yeteneksizim, ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Gri hüzünlerin bestelenip çalındığı yüzümden Gülüşü çalınmış gençliğimi çoktan düşürdüm ben … Hiç kovamadım alnımda biriken çizikleri Kendimden … Ve yüzümdeki izleri isimlere yamatacak Ustalığı bulamadım kalemimde … Sevmeye yeteneksizim, deyip Nefes almakla yetinmek de nedir ?… Merak etme, Herkes sığınacak bir liman ararken Çalıntı düşlerine, Ben, gülüşümle ödeyerek bedelini, Yakılmış limanıma sığınıyorum, inadına … İstanbul kadar koca bir yürek taşıdım sana, Yollarca … İşte karşındayım; Vakit, Haydarpaşa’daki kavuşma anı … İşte Galata … işte Kız Kulesi … Bak, bak işte şu da denizi ; Hani, hani sana verdiğim mektubu atmayı düşündüğün … İçimizdeki maviye uzak biraz … Bir ileri bir geri, Bu aşk yerinde sayıyor hala … Hala ellerimiz titriyor bak şiirlere tutunurken … Uyuyan sevdana, Ömürlük bir şiir ısmarladım ikliminden umudun, Uyan artık yar ; İstanbul gözlerime batıyor … Gülüşümün ardındaki uçurumlardan el sallardım hep kendime, bilirsin. Çünkü inanmak istemezdim hiç ; ardımda bıraktığıma seni … Bu kent yine aynı İstanbul, Ve ben yine buradayım … Nefesine daha yakın bir hüzün besliyor şimdi, Gözlerimdeki yorgunluk … Gri hüzünlerin bestelenip çalındığı yüzümden Gülüşü çalınmış gençliğimi çoktan düşürdüm ben … Hiç kovamadım alnımda biriken çizikleri Kendimden … Ve yüzümdeki izleri isimlere yamatacak Ustalığı bulamadım kalemimde … Şairler terk edildikçe büyür, derler İnanmıyorum … Ben sana vardıkça çoğalıyor suskunluğum, Uzak düştükçe kırılıyor kalemim … Sen tükendikçe çoğalan hep ben oldum, Şimdi bu yorgunluk beni de eksiltiyor … İçimin mavi kıyısında beklettiğim Gülüşüne sarılsam, Belki yeniden doğacağım … Ama, aynada gördüğün yüzün bile senden yabancı, Kendine bir yüz seç ; Yüzler içinde kaybolmak acı … Ve unutma, Gülüşünde ağlayan çocuğa bir kahkaha borcun var … - Orhan KARIN - |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |