![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
| Ana Sayfa | Forum | Oyunlar | Desteklediklerimiz | Mavi Kalemler | Arama | Güncel Konular | Forumları Okundu Kabul Et |

Mavi Yürekler / Mavi Kalemler Kategorisinde ve Pelin Onay Forumunda Bulunan Yürek Tahmin Raporu - Pelin Onay Konusunu Görüntülemektesiniz. Yürek Tahmin Raporu “ Sayın seyirci, şimdi de yürek tahmin raporunuzu sunuyorum: Yer yer sağanak yağışlı olan vedalar bu hafta yüreğinizi terk edip, yerini sıcak ve heyecanlı kavuşmalara bırakacak. Balkanlardan ...
![]() |
|
#1 (Mesaj Linki)
| ||||
| ||||
| Yürek Tahmin Raporu “ Sayın seyirci, şimdi de yürek tahmin raporunuzu sunuyorum: Yer yer sağanak yağışlı olan vedalar bu hafta yüreğinizi terk edip, yerini sıcak ve heyecanlı kavuşmalara bırakacak. Balkanlardan beklenen iki yüzlü gülümseyişler yüreğinizi etkisi altına almayacak.. ” Evet, yanlış duymadınız, yürek tahmin raporundan bahsediyorum. Yani böyle bir şey mümkün olsa, ne hoş olurdu diye düşünüyorum. Her gün evlerimize girerek, hava tahminlerini sunan meteoroloji uzmanları gibi, yürek uzmanları da olsa ve bizler bu kişilerin sundukları raporlara göre hareket edip, üzülmeden, düşmeden, kırılmadan önlemimizi alsak, gelmesi mümkün sevdalara karşı. İmkansız bir istekle uğraşıyorum, meteoroloji değil, sağlık uzmanları gelecek yanıma gele gele. Ama bu sadece çılgın bir düş. Ara sıra gönlümüzü hoş tutacak, dudaklarımızı gülümsetecek düşler kurmayacaksak, yaşamın ne zevki kalır, değil mi?... Hadi ama, şimdi sizler de bana katılın, biraz genişletelim bu yürek tahmin raporu düşünü ve gülümseyelim. Mesela evde oturmuş pineklerken telefonunuz çalıyor ve arkadaşınız sanki bunu öğrenen ilk insanmış gibi, baharın geldiğini inanılmaz bir sevinçle size müjdeliyor. Hava harika, deniz çarşaf, kuşlar cıvıl cıvıl gibi bilumum caydırıcı cümleler kurarak sizi dışarıya davet ediyor. Heyecana kapıldınız bile ama arkadaşınıza cevabınız şöyle oluyor: - Tamam olur ama önce yürek tahmin raporumu alayım da, ona göre hazırlanayım. Malum bahar geldi. Heyecanlanırım falan, hazırlıksız yakalanmak istemem. Evet ya, ben sevdim bu işi. Acilen üniversitelerde bununla ilgili fakülteler açılmasını, yürek tahmin raporu verebilecek uzmanların yetiştirilmesini istiyorum. Ne de olsa akademik olunca, diplomalı uzmanlar başka iş başvurularında bile bulunabilirler bu alanda iş bulamasalar bile. Bildiğiniz gibi mesleği dışında işler yapan oldukça çok sayıda insan var. Okuyorsun, diplomanı alıyorsun ama okuduğun mesleğin zıttı bir işte çalışmaya başlayabiliyorsun. Bu noktada, ilk iş başvuruları yaptığım zaman geliyor aklıma. Konservatuara gitmek istediğim için diğer üniversitelere girebileceğim sınavı çalışma dışı bırakmış, istemediğim bir bölümde sadece diploma ve etiket için okumak istememiştim. Velhasıl, konservatuar olmayınca iş hayatına atılmanın zamanı geldi diyerek iş başvurularında bulunmaya başladım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, bir insan kaynakları şirketine de cv bırakmaya gittim. Cv’ye bakan bayan, üniversite mezunu olmadığımı ve özel okul mezunu olmamın, İngilizce bilmemin işe yaramayacağını söyleyerek yardımcı olamayacaklarını dile getiriyordu ki, vurucu cümleyi kurdu; “ hangi bölüm fark etmez, fırıncılık bile olsa, bir diplomanız olsaydı, size hemen yardımcı olurduk”... Şaşkın bir surat ifadesiyle oradan ayrılırken, ağzımın açık kaldığını fark etmemişim. Allah’tan bir bayan yanıma yaklaşarak, ağzımın açık kaldığını söyledi de, utanarak teşekkür edip kapattım. Bir erkeğin pantolon fermuarını açık unutması kadar korkunç bir şey bu. İyi ki o kadın yolda yanıma gelerek uyardı. Neyse, ne diyordum, (bu arada bu özür bana ait değil ama fırıncıların önünde saygıyla eğiliyorum) sadece diploma olsun da, neyle ilgili olursa olsun diyen insan kaynakları şirketleri varken ve bu şirketlere, eleman aradığını bildirerek portföylerini sunan şirketler varken, açıkçası bir diplomam olmadığı için üzüldüm o zaman. Hayat üniversitesinde hala öğrenimime devam ediyorum ama hemen mezun olmamı lütfen beklemeyin diyecektim ama iyi ki susmuşum. Hal böyleyken, benim yürek tahmin raporu sunabilecek uzmanların yetiştirilmesini sağlayacak fakülteler istemem saçma olmamalı. Ne de olsa diploma önemli ve onların da bir diplomaları olacak. Yüreğiniz, yaratıcılığınız, inisiyatif ve sorumluluk sahibi olmanız gibi özellikleriniz önemsenmeyebilir. Hem böyle uzmanlar yetiştirilirse çok önemli bir görevleri olacak, bizleri; olası aşklara, sevgilere, vedalara karşı uyaracaklar, bizler de ona göre dışarıya çıkacağız. Ağlanacak halimize gülüyor muyum yoksa gülünecek halimize ağlamak üzere miyim karar veremedim ama ben bu düşü sevdim. Sizlere bu konuda daha fazla yazmak, içimi dökmek, bu düşü alabildiğine açarak sizlerle paylaşmak isterdim ama bahar gerçekten de yüzünü gösteriyor bugün. Hava güneşli, insanın içi kıpır kıpır oluyor ve aksilik bu ya, önlemimi almadan dışarı çıkmışım bugün. Gayet salaş, bakımsız... Aniden sevgi çiselemeye başlasa, maazallah şifayı kaparım. Bu yüzden hemen vapura yetişmeli ve eve gitmeliyim. Ah ah, hafta sonu bu kadar erken saatte eve kapanmak iyi değil ama ne yapayım, yürek tahmin raporumu verebilecek uzmanlarım yok ki memleketimde. Olsaydı, ona göre hazırlanır, böyle telaş içinde eve gitmeye çalışmazdım. Neyse, hadi kaçtım ben, vapur yanaştı. Havanız nasıl olursa olsun, yürek tahmin raporunuz sağlam olsun. ’06 İzmir / Passaport Cafe Bar – kafayı mı üşüttüm yoksa yüreği mi endişesi – |
| Bu Mesaj İçin 3 Üye Funda İsimli Üyeye Teşekkür Etti.. | ||
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |